Oral Çalışlar Yırtık şortlu kadın başbakanımız olur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Yırtık şortlu kadın başbakanımız olur mu?

Avrupa’nın en sakin ülkelerinden biri Finlandiya. Finlilerin sükuneti, önce Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla bozuldu. Kendilerini de benzer bir saldırının hedefi olarak gördüler. Bu tehdide karşı NATO üyeliğine başvurmayı kararlaştırdılar. Başbakanlık koltuğunda canlı ve dinamik bir kadın siyasetçi oturuyor. 30 yaşında milletvekili olan ve şu anda “dünyanın en genç başbakanı” olarak bilinen 36 yaşındaki Sanna Marin’in başı videolarla dertte.

Başbakan Marin “Putin’i kızdıran kadın” diye dikkatleri çekti. Putin, Finlilerin NATO’ya üyelik başvurusu yapmasını savaş ilanı nedeni sayacağını söyleyecek kadar ağır tehditler de bulunmuştu. Marin geri adım atmadı. Finlandiya’da hatta Batı medyasında NATO tartışmalarını gölgede bırakan yeni gelişmeler oldu. Başbakan Marin’in görüntüleri Rus füzelerinin tehdidinden daha ağır bir ortam yarattı. Önce Sanna Marin’in, arkadaşlarıyla şarkı söyleyip dans ettiği video ortaya çıktı. Videoyu yorumlayanlar Başbakan’ın uyuşturucu kullanmış olabileceğini de iddia ettiler.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Marin uyuşturucu testi yaptırdığını bir basın toplantısıyla açıkladı. Evli ve bir çocuk annesi olan Başbakan’ın bir gece kulübünde erkeklerle samimi şekilde dans ettiği başka bir video hakkındaki tartışmayı iyice tırmandırdı. Bununla da bitmedi. Bu kez bir kadınlar partisinde görüntüleri yayınlandı. Marin, muhalefet tarafından da festivallere, barlara giderek devlet işlerini ihmal etmekle eleştirildi. Marin, “Yasa dışı hiçbir şey yapmadım. Genç yaşlarımda bile herhangi bir uyuşturucu kullanmadım” dedi… “Parti yaptığım günlerde planlı bir toplantı yoktu” diye konuştu.

Marin, dans ettiği anların kaydedildiğini bildiğini, ancak görüntülerin kamuoyuna servis edilmesinden dolayı üzgün olduğunu söyleyerek, “İnsanların boş zaman ve çalışma zamanının ayrılabileceğini anladığına inanıyorum” diye konuştu. Marin, geçtiğimiz günlerde de katıldığı festivalde giydiği göz alıcı payetli elbisesiyle gündeme gelmişti. Marin’in elbisesinin ikinci el ve yalnızca 8 euro olduğu belirtilmişti. Daha önce de kıyafetleriyle gündem olan Marin, Temmuz ayı başlarında katıldığı bir rock festivalinde deri ceketi ve yırtık şortuyla manşetlerde yer almıştı.

Haberin Devamı

Gece kulübünde dans eden Başbakan

Bu yayınlanan görüntülerin sonunda Marin’in siyasi kaderi nasıl etkilenecek bilmek kolay değil. Kendi ülkemizin değerleriyle baktığımız zaman, “yırtık şortlu” bir başbakanımızın olma ihtimali söz konusu bile değildir. Gece kulübüne gidecek, doyasıya dans edecek bir kadın başbakan yakın ve orta gelecekte bile ihtimal dışı görünüyor.

Hamile kalıp çocuğunu doğurduktan sonra çocuğun babasıyla evlenen bir başbakan görmemiz de mümkün değildir. “İnsanların boş zamanı ve çalışma zamanı olmalı” diyen deri ceketli, mini şortlu, işten çıkıp barda dans eden başbakanların olduğu, çoğaldığı bir dünyaya yüksek sesle “Evet” diyorum. Onların dünyaya renk katacaklarına, dünyayı çiçeklendireceklerine inanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder