Öykü Badur Geri dönüşüme farklı bakış
HABERİ PAYLAŞ

Geri dönüşüme farklı bakış

Paris’te bulunan Fondation Azzedine Alaia, 11 Eylül - 11 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında etkileyici bir sergiye ev sahipliği yapacak. Tunuslu tasarımcının kreasyonları ile Madame Grès’in heykelsi çizgilerini bir araya getirecek. İkisi hiçbir zaman tanışma fırsatı bulamadı. Ancak sergi orantıya, hassas kesimlere ve kumaşın stilleri üzerindeki etkisine yönelik ortak tutkularına dayanan bir diyalog yaratacak. Paris’e yolu düşecek olan moda tutkunlarına duyurulur.

Kıyafetler yenilenebiliyor mu?
Kar amacı gütmeyen Changing Markets Investigation kıyafet takas programlarını inceledi. Rapora göre yeniden kullanılmak üzere büyük moda markalarına bağışlanan ürünlerin çoğu yok ediliyor, depolara terk ediliyor veya belirsiz bir geleceğe sahip oluyor. Changing Markets Investigation’a göre kıyafetlere ikinci bir hayat verme amacıyla yapılan çalışmaların ardından alınan ürünlerin dörtte üçünün imha edildiği veya depolara terk edildiği de ortaya çıktı. Kullanılmış giysilerin birçoğunun Afrika’ya ihraç edildiği belirlendi. Geri dönüştürülmesi planlanan ürünlerin akıbetinin çoğu marka tarafından paylaşılmadığı ifade edildi. Büyük moda markalarından birinin sözcüsü, bu bulguları ciddiye aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı


Yeni bir yüz
HBO drama dizisi ‘The Idol’un 24 yaşındaki yıldızı Lily-Rose Depp, Chanel’in 1 Eylül’de piyasaya sürülmesi planlanan Première Original Edition saati için reklam kampanyasında yer alacak. Altın kaplama ve deri kayışa sahip olan saati Depp, “güzel, narin, şık, klasik” olarak tanımladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder