Öykü Badur

27 Temmuz 2023, Perşembe 13:58

Geri dönüşüme farklı bakış

Paris’te bulunan Fondation Azzedine Alaia, 11 Eylül - 11 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında etkileyici bir sergiye ev sahipliği yapacak. Tunuslu tasarımcının kreasyonları ile Madame Grès’in heykelsi çizgilerini bir araya getirecek. İkisi hiçbir zaman tanışma fırsatı bulamadı. Ancak sergi orantıya, hassas kesimlere ve kumaşın stilleri üzerindeki etkisine yönelik ortak tutkularına dayanan bir diyalog yaratacak. Paris’e yolu düşecek olan moda tutkunlarına duyurulur.

Kıyafetler yenilenebiliyor mu? Kar amacı gütmeyen Changing Markets Investigation kıyafet takas programlarını inceledi. Rapora göre yeniden kullanılmak üzere büyük moda markalarına bağışlanan ürünlerin çoğu yok ediliyor, depolara terk ediliyor veya belirsiz bir geleceğe sahip oluyor. Changing Markets Investigation’a göre kıyafetlere ikinci bir hayat verme amacıyla yapılan çalışmaların ardından alınan ürünlerin dörtte üçünün imha edildiği veya depolara terk edildiği de ortaya çıktı. Kullanılmış giysilerin birçoğunun Afrika’ya ihraç edildiği belirlendi. Geri dönüştürülmesi planlanan ürünlerin akıbetinin çoğu marka tarafından paylaşılmadığı ifade edildi. Büyük moda markalarından birinin sözcüsü, bu bulguları ciddiye aldıklarını açıkladı.


Yeni bir yüz HBO drama dizisi ‘The Idol’un 24 yaşındaki yıldızı Lily-Rose Depp, Chanel’in 1 Eylül’de piyasaya sürülmesi planlanan Première Original Edition saati için reklam kampanyasında yer alacak. Altın kaplama ve deri kayışa sahip olan saati Depp, “güzel, narin, şık, klasik” olarak tanımladı.

21 Temmuz 2023, Cuma 10:23

Satışlar düştü “yeniden” dedi

İlk kokusu Heat’i çıkardıktan on yılı aşkın süre sonra Beyonce, kasım ayında yeni kokusunu piyasaya sürecek. Parfüm, müzisyenin internet sitesinde ön siparişe açıldı, yalnızca ABD ile Kanada’da satışa sunulacak. Yeni kokuyla ilgili ayrıntılar az. Fransa’da hazırlanan kokunun Beyonce tarafından tasarlandığı biliniyor.

 Hoşça kal Bizarri

Kering grubu, yeni bir sayfa açmaya ve rakibi LVMH’nin gölgesinden ayrılmaya çalışırken yeni bir yönetici kadrosunu açıkladı. Gucci’nin başkanı ve CEO’su Marco Bizzarri lüks moda markasındaki görevini sekiz yıl sonra Eylül ayında bırakacak. Bizzarri’nin yerini artık Kering’in genel müdürü olan Jean-François Palus alacak. Şirketin açıklamasına göre, marka “etki ve ivmeyi yeniden inşa ettiği” için Palus, Gucci’nin ekip ve operasyonlarını güçlendirmekle görevlendirilecek.

Tarihsel olarak Gucci, Kering’in karının çoğunu oluşturuyordu; ancak düşük performans gösteren rakiplerinin ardından bazı incelemelere tabi tutulmuştu.

 Kering ayrıca Balenciaga, Alexander McQueen ve Bottega Veneta’nın da dahil olduğu tüm moda evlerini yöneten marka geliştirmeden sorumlu CEO yardımcısı olarak Yves Saint Laurent Başkanı ve CEO’su Francesca Bellettini’yi terfi ettirdi.
Kering Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su François-Henri Pinault yaptığı açıklamada, lüks pazarındaki büyümeyi tam olarak yakalamak amacıyla daha sağlam bir organizasyon inşa ettiklerini paylaştı. Pinault ayrılacak olan Bizzarri’ye Gucci ve Kering’in başarısına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti.

Bizzari’nin ayrılığı satışların düşmesinin ardında geldi. Satışların geçen yıl, LVMH çatısı altındaki Louis Vuitton ve Dior gibi rakiplerin gerisinde kaldığı ifade edildi.