Öykü Badur Satışlar düştü “yeniden” dedi
HABERİ PAYLAŞ

Satışlar düştü “yeniden” dedi

İlk kokusu Heat’i çıkardıktan on yılı aşkın süre sonra Beyonce, kasım ayında yeni kokusunu piyasaya sürecek. Parfüm, müzisyenin internet sitesinde ön siparişe açıldı, yalnızca ABD ile Kanada’da satışa sunulacak. Yeni kokuyla ilgili ayrıntılar az. Fransa’da hazırlanan kokunun Beyonce tarafından tasarlandığı biliniyor.

 Hoşça kal Bizarri

Kering grubu, yeni bir sayfa açmaya ve rakibi LVMH’nin gölgesinden ayrılmaya çalışırken yeni bir yönetici kadrosunu açıkladı. Gucci’nin başkanı ve CEO’su Marco Bizzarri lüks moda markasındaki görevini sekiz yıl sonra Eylül ayında bırakacak. Bizzarri’nin yerini artık Kering’in genel müdürü olan Jean-François Palus alacak. Şirketin açıklamasına göre, marka “etki ve ivmeyi yeniden inşa ettiği” için Palus, Gucci’nin ekip ve operasyonlarını güçlendirmekle görevlendirilecek.

Tarihsel olarak Gucci, Kering’in karının çoğunu oluşturuyordu; ancak düşük performans gösteren rakiplerinin ardından bazı incelemelere tabi tutulmuştu.

Haberin Devamı

 Kering ayrıca Balenciaga, Alexander McQueen ve Bottega Veneta’nın da dahil olduğu tüm moda evlerini yöneten marka geliştirmeden sorumlu CEO yardımcısı olarak Yves Saint Laurent Başkanı ve CEO’su Francesca Bellettini’yi terfi ettirdi.
Kering Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su François-Henri Pinault yaptığı açıklamada, lüks pazarındaki büyümeyi tam olarak yakalamak amacıyla daha sağlam bir organizasyon inşa ettiklerini paylaştı. Pinault ayrılacak olan Bizzarri’ye Gucci ve Kering’in başarısına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti.

Bizzari’nin ayrılığı satışların düşmesinin ardında geldi. Satışların geçen yıl, LVMH çatısı altındaki Louis Vuitton ve Dior gibi rakiplerin gerisinde kaldığı ifade edildi.

 Kering grubu ayrıca Balenciaga, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Yves Saint Laurent, Puma ve Cobra markalarının da sahibi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder