Özden Bora Şu küçük beyaz kağıtlar...
HABERİ PAYLAŞ

Şu küçük beyaz kağıtlar...

Ankara’da yaşanan ve hepimizi yasa boğan patlamadan tam iki gün sonra seçmen kağıtları ulaştı elime. Apartman görevlimiz kapının arasına sıkıştırmış eve girerken kapıyı açınca yere düştüler. 1 Kasım’da yapılacak olan 26. dönem milletvekili seçimleri resmen kasıp kavuruyor memleketi. Yaşamadığımız acı, kayıp kalmadı, travmalar arası tracking yapıyoruz adeta. Seçmen kağıtlarını elime aldığımda sadece tek bir şey hissettim “değersizlik” . insan olmanın, bir arada insanca yaşamanın, anlayışlı olmanın, empati yapmanın, saygının, sevginin, hoşgörünün galaksilerce uzağında hissettiren “değersizlik” hissi. Reality Show’a dönen televizyon ekranlarına bakmayı yüreğimiz kaldırmıyor artık. Her tartışma elbet uzlaşma ile bitmeyecek ancak gel gör ki konuşamıyoruz bile. Konuşma, tartışma dediğimiz şey hakaret ve kabalıktan ibaret sanki. Lunaparklardaki korku tünelleri misali evden sokağa adımımızı attığımız andan itibaren neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Hangi köşebaşında başımıza ne gelecek endişesi yerleşti içimize. Geri gelmeyecek, telafi edemeyeceğimiz kayıplarımız. Bir gülüşten, bir Can’dan, bir yaşamdan daha değerli ne olabilir? Sosyal medyada yaşanan öfke ve saldırı çılgınlığı günlük hayatta da her an yanıbaşımızda. Yolda, trafikte, kuyrukta, bakkalda, sokakta öfkeli gözler, tahammülsüz sözler var. Şeçmen kağıtları yani şu küçük beyaz kağıtlar, uğruna kapkara günlerin yaşandığını bilseler beyazlıklarından utanacaklar. Zira biz utanır olduk. Her gece acıya uyumak, her sabah acıya uyanmak bu toprağın insanlarının giymek zorunda olduğu bir keder gömleği değildir.

Neyi iptal edeceğimizi şaşırdık

Bu kadar acının, kederin üstüne günlük hayata dönmek, sosyal yaşamı devam ettirmek elbetteki çok zor. Gezi olaylarıyla başlayan ve müzik sektörünü direkt etkileyen #iptal #erteleme süreci yaşanan olayların, kayıpların şiddetini arttırması ile birlikte her alana yansımış durumda. Yaz başından beri 2 kez ertelenen Tarkan konseri yaşanan son olaydan sonra erteleme yerine iptal edildi mesela. Şehir Tiyatroları galalarını, Sezen Aksu #sezenliyıllar konserlerini, Gülşen avrupa turnesini, diziler set günlerini, radyolar ağırlaştırılmış yayına geçip konuklu programlarını ertelediler. Parti mitinglerinin iptal edilmesi de konuşuluyor son günlerde. Bu kadar erteleme ve iptalin arasında isabetli kararla gayet yerinde bi uygulama olur.


Oyuncular “Türk Kalp Vakfı” yararına söyleyecek!

Yıl içinde bir çok proje albüm yapılıyor, bu kez yapılan proje Türk Kalp Vakfı yararına. 1975 yılında kurulan vakıf sadece yardım, bağış ve kendi emekleriyle elde ettiği imkanlarla, kalp ve damar hastalıkları konusunda hizmet sunuyor. Geliri vakfa bırakılacak olan albümde 12 oyuncu-sanatçı hiç bir ücret almadan yer almayı kabul etmiş. Erkan Petekkaya, Emir Berke Zencidi, Oktay Kaynarca, Kadir Doğulu, Emre Karayel, Deniz Çakır, Özge Gürel, Gözde Mukavelat, Aslıhan Gürbüz, Gizem Karaca, Çiğdem Batur ve Murat Han’ın seslendireceği şarkılardan oluşan albüm yılbaşından önce raflarda olacak.


Şu küçük beyaz kağıtlar...Kime soralım?

Bu haftaki #kimesoralım köşemizin konuğu Betül Demir olmuştu. Gelen sorular arasından seçilen 3 tanesi ve cevapları aşağıda.

1- Gelecek nesiller tarafından tek bir özelliğiyle hatırlanacak olsaydı, bu ne olurdu?

Ben şarkı söylemek için geldim ve beni herkesin şarkılarım ve sesimle hatırlaması tek dileğim. Çünkü en kendim olduğum ve tüm maskelerimi indirdiğim anlar şarkı söylediğim zamanlardır.


2- Çok büyük bir Turgut Uyar hayranı olduğunu biliyorum en sevdiği Turgut Uyar dizeleri nedir?

“Bütün mümkünlerin kıyısındayım”... Hayatın özeti gibi sanki. O kadar naif ve sade ve bir o kadar da cesaret yüklü bir cümle tüm kabullenmişliğiyle... Bana yaŞamını tek bir cümleyle anlat deseler aklımdan bundan başka bir cümle geçmez sanıyorum.

3- Türk popüler müziğine nasıl bir misyon yüklenirse müziğimizin kalite standartlarının yükseleceğine inanıyor ve bu ışıkta kendi şarkılarını hazırlarken en çok neye dikkat ediyor?

Ben şarkılarımı seçerken ve söylerken kendi hikayelerim olmasına özen gösteriyorum. Dünya soundlarını takip eden bir aranjör-müzisyen olan Emirhan Cengiz ile çalışıyorum. Bir araya gelişimizde sectiğimiz şarkıların herkesin duygularına hitap edebilmesi için yaptığımız müziği bir sinema filmi gibi kurguluyoruz. Her sözün her kelimenin rolüne uygun enstrümanlarla süslüyoruz.

#eceseckinesorduk
Gelecek haftann #kimesoralım konuğu pop müziğin enerjik solisti Ece Seçkin. Ece’ye olan sorularınızı #eceseckinesorduk hashtag i ile twitter, facebook ya da instagrama yazabilir ya da ozdenbora@gmail.com adresine yollayabilirsiniz.

Haberin Devamı

D&R TOP TEN LİSTESİ

Haberin Devamı

Şu küçük beyaz kağıtlar...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder