Özgür Gökmen Çelenk Bayram yemekleri için sağlıklı alternatifler
HABERİ PAYLAŞ

Bayram yemekleri için sağlıklı alternatifler

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya’dan Kurban Bayramı’na özel pratik tarifler...

SEBZELİ KURBAN KAVURMASI

MALZEMELER:

  • 1 kilo kurban eti
  • 2 soğan
  • 6 tane yeşil biber
  • 3 tane kırmızı salçalık biber
  • 2 tane havuç
  • 3 tane domates
  • Bol maydanoz, kırmızı biber, karabiber

YAPILIŞI: Doğranmış etler, küçük küçük doğranmış soğan ve diğer sebzelerle suyunu çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince baharat ve tuz ilave edilir.

SEBZELİ ETLİ KAT KAT GÜVEÇ

MALZEMELER:

  • 2 tane patlıcan
  • 200 gram yeşil fasulye
  • 1 büyük soğan
  • 2 tane patates
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 6 tane domates
  • 8-10 tane sarımsak 
  • 4-5 tane yeşil biber
  • 1 kilo et
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, kırmızı biber

YAPILIŞI: Etler tencerenin en altına konur, biber salçası ve kırmızı biber ile ovulur. Üzerine halka doğranmış soğanlar, üzerine halka doğranmış havuç, üzerine halka doğranmış patlıcan, üzerine halka doğranmış patates, üzerine halka doğranmış kabak, soyulmuş sarımsaklar, doğranmış yeşil biber, yeşil fasulye ve küp doğranmış domatesler konur. Kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. Pişmeye yakın baharatlar ve tuz ilave edilir.

Haberin Devamı

TENCEREDE PATLICAN KEBABI

MALZEMELER:

  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 1,5 kilo patlıcan
  • Yarım kilo domates
  • 250 gram yeşil biber
  • 12 tane sarımsak
  •  1 soğan
  • Tuz, kırmızı biber, karabiber

YAPILIŞI: Kıymayı rendelenmiş 1 soğan, karabiber, kırmızı biber ve tuzla yoğurup küçük köfteler yapın. Patlıcanları pijamalı soyup halka olarak 3 santimlik parçalar halinde kesin, 10 dakika tuzlu suda bekletin. Yatay bir tencerede 1 patlıcan, 1 köfte şeklinde yuvarlak olarak dizin. Dizme işlemi bittikten sonra üzerine rendelenmiş domates, doğranmış sarımsak ve yeşil biberleri ekleyerek kısık ateşte 1 saat pişirin.

ETİ DENGELEYECEK SALATA

MALZEMELER:

  • 1 kilo ince kıyılmış ıspanak
  • Yarım bağ yeşil soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 bardak ıslatılmış bulgur
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI: Islatılmış bulguru, ince kıyılmış yeşil soğan, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyu ile iyice yoğurun. Sonra kıyılmış ıspanak ve maydanozu ekleyerek harmanlayın.

ETİ YUMUŞACIK YAPAN TERBİYE TARİFİ

MALZEMELER:

  • 1 bardak yoğurt suyu
  • 1 soğan rendesi
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber, kekik

Hazırlanışı: Malzemelerinizi karıştırın. Etinizi en az 3 saat, en fazla 24 saat marinasyonda bekletin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder