Bayram yemekleri için sağlıklı alternatifler

YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya’dan Kurban Bayramı’na özel pratik tarifler...

SEBZELİ KURBAN KAVURMASI 

MALZEMELER:

1kilo kurban eti 2 soğan 6 tane yeşil biber 3 tane kırmızı salçalık biber 2 tane havuç 3 tane domates Bol maydanoz, m Kırmızı biber, karabiber YAPILIŞI: Küçük doğranmış et, soğan ve küçük küçük doğranmış havuçla etler suyunu çekene kadar pişirilir, et suyunu çekince baharat ve tuz ilave edilir. 

SEBZELİ ETLİ KAT KAT GÜVEÇ 

MALZEMELER: 2 tane patlıcan, 200 gram yeşil fasulye, 1 büyük soğan, 2 tane patates, 2 havuç, 2 kabak, 6 tane domates, 8-10 tane sarımsak, m 4-5 tane yeşil taze biber, 1 kilo et, 1 yemek kaşığı biber salçası, Tuz, kırmızı biber.

YAPILIŞI: Etler tencerenin en altına konur, biber salçası ve kırmızı biber ile ovulur, üzerine halka doğranmış soğanlar, üzerine halka doğranmış havuç, halka doğranmış patlıcan, üzerine halka doğranmış patates, üzerine halka doğranmış kabak, soyulmuş sarımsaklar, yeşil biber ve küp doğranmış domatesler konur. Kısık ateşte 1.5 saat pişirilir.

TENCEREDE PATLICAN KEBABI

MALZEMELER: 1 kilo az yağlı kıyma 1,5 kilo patlıcan Yarım kilo domates 250 gram yeşil biber 12 tane sarımsak 1 soğan Tuz, kırmızı biber, karabiber 

YAPILIŞI: Kıymayı rendelenmiş 1 soğan, karabiber, kırmızı biber ve tuzla yoğurup küçük köfteler yapın. Patlıcanları pijamalı soyup halka olarak 3 cm’lik parçalar halinde kesin, 10 dakika tuzlu suda bekletin. Yatay bir tencerede 1 patlıcan, 1 köfte şeklinde yuvarlak olarak dizin. Dizme bittikten sonra üzerine rendelenmiş domates, doğranmış sarımsak ve yeşil biberleri ekleyerek, kısık ateşte 1 saat pişirin.

FAZLA TÜKETILEN ETI DENGELEYECEK SALATALAR

MALZEMELER: 1 kilo ince kıyılmış ıspanak, Yarım bağ yeşil soğan, Yarım bağ maydanoz, 1 bardak ıslatılmış bulgur, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

YAPILIŞI Islatılmış bulgur, ince kıyılmış yeşil soğan, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyu ile iyice yoğurun. Sonra kıyılmış ıspanak ve maydanozu ekleyerek harmanlayın.

ETİ YUMUŞACIK YAPAN TERBİYE TARİFİ

 MALZEMELER: 

1 bardak yoğurt suyu, 1 soğan rendesi, m Yarım yemek kaşığı zeytinyağı, m Karabiber, kekik 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Malzemelerinizi karıştırın. Etinizi en az 3 saat,

en fazla 24 saat marinasyonda bekletin

Yazarlarımızdan

25 Eylül 2021, Cumartesi 07:01
25 Eylül 2021, Cumartesi 07:00
25 Eylül 2021, Cumartesi 07:00
Sıradaki haber yükleniyor...
holder