Özlem Denizmen Bir karı kocanın finansal iyiliğe yolculuğu
HABERİ PAYLAŞ

Bir karı kocanın finansal iyiliğe yolculuğu

Bugün sizlere de ilham olacağına inandığım bir başarı öyküsünü paylaşmak istiyorum. Finansal iyi olmak bizim elimizde, yeter ki isteyelim, peşinden gidelim.

‘‘Bazen umutsuzluğa bazen de fazlasıyla umuda doğru çalkalanan süreçleri, eşimle birlikte atlatmak paha biçilemezdi’’ diyen takipçim ve ücretsiz mobil uygulamam Monay’ın kullanıcısı Ozan Bayram, yaşadıklarını uzun uzun anlattı. Ben de sizin için özetledim. Hadi gelin; bu harika hikayeye bir bakalım…

İLK YILLAR

Her şey 2013-2014 yıllarında, sizin radyo programlarınızı dinlememiz ve gazeteden takip etmemiz ile başladı. O dönemde eşimle birlikte küçük tasarruflar yapıyor, döviz ve altın alıyorduk. Sizin yazılarınız, bizi daha stratejik düşünmeye ve ileriye yönelik planlar yapmaya teşvik etti.

Haberin Devamı

Bir karı kocanın finansal iyiliğe yolculuğu

BES İLE TANIŞMA

Sizin yazılarından, BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) hesabı açmanın önemini öğrendik. Henüz 25 yaşındayken BES hesabı açtık ve mümkün olan en düşük miktarlardan başlayarak birikim yapmaya başladık. Bu, bize uzun vadede çok büyük faydalar sağladı.

ORTAK HEDEF

Üniversite bitimi ve askerlik sonrası hayatımızda önemli kararlar alarak evlilik dönemimiz başladı. Ortak noktalarımızın olması evlilik dönemimizde oldukça faydalıydı. Yazılarınızdan, bütçenin önemi, eşlerin kendilerine ait ve ortak hesaplarının olması gerekliliği gibi tüm tavsiyeleri biliyorduk ve uyguladık. Düğün sürecimizde gelen altınlarımızı da ev almak için kullandık. Şehrin dışında bir ev alabilmiştik. İşe gitmek konusunu gözümüzde büyütmedik. Aksi halde hiç evimiz olmayacaktı.

BORSAYA GİRİŞ

Pandemi döneminde evde durdukça para daha çok hesaplarımızda birikmeye başlamıştı ve bu süreçte fazlaca kitap okuma fırsatı bulduk. Bu kitaplar arasında sizin tavsiyelerinizi içeren iki kitabınız da vardı. Sonrasında “borsaya sadece zenginler girmiyormuş” diyerek, Türkiye’nin sağlam kurumsal şirketlerinin hisselerine yatırım yapmaya başladık. BES ödemelerimizin fonlarını da, borsayı ve sistemi anladıkça giderek daha riskli fonlara geçirdik.

ACİL DURUM FONUNUN ÖNEMİ

Şubat ayında bebeğimiz dünyaya geldi. Çok mutluyduk. Fakat bazı rahatsızlıklar ve aile büyüklerimizden kayıplar yaşadık. Geçtiğimiz yıllarda, ayırdığımız acil durum fonumuzu borsaya aktarmıştık. Çünkü ihtiyaç olmaz vs. derken bir anda çok ihtiyaç duyduk. Bugünlerde bu fonu tekrar inşa etme çabasındayız. Kızımıza da BES hesabını doğduğu gün aktive ettik.

Haberin Devamı

BÜTÇE İLE KONTROL

Pandeminin bitişi ile sosyal aktivitelerin kuralları da gevşeyince, isteklere fazla yöneldik, kredi kartlarımızı bir miktar doldurduk. Fakat bu durumu hızlıca fark ettik. Bütçe yapmanın önemini burada tekrar anladık. Borçtan rahatsız olan bir yapımız olduğunu fark edince istek ve ihtiyaç harcamalarımızı düzene koyup sürekli istek alımı yapmamaya, bunu zamana yaymaya çalıştık.

 

GELECEĞE BAKIŞ

Küçük miktarlarda BES ödemeleri, az az aldığımız ülkemizin en büyük şirketlerinin hisse senetleri ve bunların temettüleri ile tekrar geri alımlar. Okuyarak edindiğimiz bilgi sayesinde ise piyasaların çakıldığı günlerde duygularımızı kontrol edebildiğimiz için avantajlı alımlarla bu noktalara gelebildik.

Haberin Devamı

HEDEF DE VAR

Ailece hedeflerimiz var. Bu hedeflerden biri, İstanbul’dan taşınıp kaos ve trafikten çıkmış olmak. Çabamız bu yönde ilerleyecek. Biz çalıştık. Yazılarınız ve programlarınız bize öncü ve ilham oldu. Biriktirdik. Teşekkür ederiz Monay ve Özlem Hanım.

Bir karı kocanın finansal iyiliğe yolculuğu

BAŞLIYOR

Para Durumu TV programım bu cumartesi 9.30’da Star TV’de başlıyor. Hepinizi beklerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder