Özlem Denizmen Bolluk zihniyetine geçiş
HABERİ PAYLAŞ

Bolluk zihniyetine geçiş

Bir aile düşünelim. Barınma, yemek, eğitim gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Bunun ötesindeki ‘zenginlik’ için, öncelikle zihin haritasının buna elverişli olması gerek. Bunun için de bolluk zihniyeti gerekir. Gelin bolluğun hayatımıza akması için olası birkaç tıkanıklığı açalım.

TEMEL KURAL

“Odağınız neredeyse enerji oraya akar.” Önce sahip olduklarınız için şükredin.

SİHİRLİ SÖZCÜKLER

Sözcükler sihirli ve çok güçlü. Şu cümlelerden bir veya birkaçını sık sık kuruyor ve daima aklınızın bir köşesinde tutuyorsanız sizden aldığı emirleri uygulamaya çalışan bilinçaltınız, parayı da sizden uzak tutacaktır.

Haberin Devamı

1. Ben paraya değer vermem.

2. Bende şans yok, para bana gelmez.

3. Parayla pulla aram yok.

4. Büyük paralar kötü yollarla kazanılır.

5. Para bütün kötülüklerin anasıdır…

6. Gelen gidiyor!

7. Para dediğin elimin kiri.

8. Pis o, elini sürme.

9. Zenginler hep kötüdür.

10. Paran mı var, derdin var! Bilincinize bu düşünceler yerine bolluk bereket enerjisini koyun.

FAZLALIKLAR

Çevrenizde, ilişkilerinizde, düşüncelerinizde, evinizde, sahip olduğunuz ‘şeyler’de fazlalıklar var. Bunlar size yük. Bunlardan arınmanız şart. Evinizdeki ıvır zıvırları, kullanılmayanları, sizi yoran eşyaları ister bağışlayın, ister satın ama veda edin. Sizi aşağı çeken insanlara da ‘elveda’ deyin. Çamurlu ayaklarıyla zihninizde gezip kirletmesinler.

GELECEĞE ÇEK YAZ

Ulaşmak istediğiniz hedefinizi, bunun için nelerin gerekli olduğunu, ne zaman ona ulaşacağınızı bir kağıda yazın. Buzdolabınıza yapıştırın veya cüzdanınıza koyun. Örnek: Seneye bugün 50 bin TL borcumuzu kapatacağız. Her gün bu borç kapatma hedefine ulaşmak için harcadığınız enerjiyi ve mutluluğu hissedin.

ÜÇ ÇÖZÜM

Her problemin üç çözümü var. Kabul et, değiştir veya terk et. Kontrolünüzdeyse gerekeni yapın. Kontrolünüzde olmayan şeyler için ise kendinizi yorup üzmeyin.

ALMA-VERME ENERJiSi

İki elimiz var, biri vermek diğeri almak için. Verin ki alma enerjiniz de aktive olsun.

DEĞERİNİZİ BİLİN

Kendinizi iyi hisettiğiniz ortamlarda sizi takdir eden kişiler ile olun. Gün içinde ‘ben değerliyim’ diye içinizden tekrar yapın. Siz birey olarak; kıyafetleriniz, arabanız, eviniz, ayakkabı markanız ve banka hesabınızdan bağımsız olarak değerlisiniz. Siz kendi değerinizi bilmezseniz, kimse bilmez.

Haberin Devamı

SAHTE HAYAT YAŞAMAYIN

Sizin olmayan kaynakları, ismini bile bilmediğiniz insanları etkilemek için kullanmayın. Başkalarının ne yaptığı, dediği, düşündüğü ile ilgilenmeyin. Sosyal medyada kendinizi başkaları ile kıyaslamayın.

NOKTA ATIŞI

Odak şart. Evinizde ‘dart’ ve benzeri oyunlar oynayın. Evet, pratik gerektiriyor ancak bu sizin olaylara yaklaşımınızı kuvvetlendiriyor. Enerjinize, dikkatinize yön verebilmenizi sağlıyor. Hedef odaklı olmak için birebir. Deneyin.

BEREKETİN GÜCÜ

Hayattaki en değerli şeyler, paranın satın alamayacağı şeylerdir. Paranın bereketi de öncelikle ‘para gücü’nün satın alamayacağı şeyleri fark edip anlamak ve onları yönetmekten geçer.

BOLLUK-BEREKET RİTÜELLERİ

Astrolog Nuray Sayarı’dan, bolluk-bereket enerjisini kendinize çekmenizde yardımcı olacak iki ritüel:

Haberin Devamı

MALZEMELER: Saksı, toprak ve maydanoz tohumu. Yeni ay günü ama cumaya denk geldiğinde, “Niyet ettim maydanoz enerjisi ile bolluk ve bereketi hayatıma çekmeye” diyerek saksınıza maydanoz tohumlarını ekin. İki günde bir sulayın. Mümkünse saksınız mutfağınızda dursun. Büyüyen maydanozları yemeklerinize de katabilirsiniz.

MALZEMELER: Altın rengi bir kese, pirinç, fesleğen, yeni bahar, ayna, çubuk tarçın (evde kaç kişi yaşıyorsa o adette). Bir perşembe günü “Niyet ettim rızkımı, şansımı çoğaltmaya” diyerek kesenizin içine önce ayna, sonra diğer malzemeleri, en son da teker teker evdeki her bir kişinin ismini söyleyerek tarçını teker teker koyuyoruz ve mutfakta ateşten uzak bir köşeye asıyoruz. 1 yıl boyunca orada kalıyor.

EĞLENCELİ ALTERNATİF: Hedeflerinize ulaşmak için kendinize yol arkadaşı bulun. Eşinizle ya da bekarsanız bir dostunuzla konuşun. Birbirinize resmen çek karnesi gibi çek yazın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder