Özlem Denizmen Farklı bayram
HABERİ PAYLAŞ

Farklı bayram

Herkesin mübarek Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutlarım. Önümüzdeki güzel günlerde sevgiyi yüreklerimizde hissedip paylaşalım.

Bu sene yaşadığımız en farklı bayram olacak. Sevdiklerimize hem çok yakın hem de uzak olacağız. Gelin biz bu sene de her sene olduğu gibi bayramlarda sevdiklerimizle bağlarımızı güçlendiren geleneklerimize sıkı sıkı sarılalım. Gönüllerimiz bir arada olsun, çocuklarımızı sevindirelim, büyüklerimize hürmet edelim, ailece görüntülü konuşarak güzel sohbetler yapalım…

Farklı bayram

HER ZAMAN BÜTÇE

Haberin Devamı

Biliyorum hepimiz bayramda evdeyiz. Ama bu bütçe yapmamız gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Evdeki zamanı neşe dolu geçirmek için şekerler alınabilir, baklavalar yapılabilir, güzel sofralar kurulabilir. Her durumda gıda, atıştırmalıklar gibi harcamalarınızı yazın.

HARÇLIK NE OLACAK?

Geleneklerimizi sürdürüp çocuklarımızı sevindirmeye devam edelim. İlla para vereceksiniz diye bir kural yok. Mendil, lokum verin.

Alışveriş yaparken...

Bayram alışverişlerinizi internet üzerinden mi yapıyorsunuz? Aman tek tuşa basarak kapıya her şey geliyor diye kendinizi kaptırmayın. Kendinize 'Bu benim/ailem için istek mi, ihtiyaç mı?’ diye her zaman sorun. ‘Anlamadan harcıyorum…’ diyorsanız kayıtlı kredi kartınızı siteden silin, sipariş vermeyi kendiniz için zorlaştırın.

ESNAF: Ben ülke olarak esnafımızı desteklemenin önemine çok inanıyorum. Eğer evden çıktıysak mümkün olduğunca çevredeki esnaftan alışveriş yapmaya özen gösterelim.

PAYLAŞIM: Bayramın getirdiği paylaşımı, bereketi, huzuru dolu dolu yaşayın. Bayram=tatil değil.

KÖKLERE İN: Kendi dedelerinizden, anneanne babaannelerinizden duyduğunuz güzel hikayeleri çocuklarınızla paylaşın. Onlarla konuşun, sizin bayramlarınızın nasıl geçtiğini anlatın.

Para mı lazım?

ACİL İHTİYAÇ: Diyelim ki çok acil paraya ihtiyacınız var. Kredili mevduat hesabınızdan (KMH) para çekmeyi düşünüyorsunuz... KMH kısa zamanlı ihtiyaçlar için başvurabileceğiniz bir borçlanma aracı, faizi yüksek ve günlük işliyor. Aldığınız parayı hemen geri ödeyecekseniz çekin, arayı uzatmayın.

KREDİ SON TERCİH: Her sene olduğu gibi bayram kredileri, kampanyaları yine var. Ancak GERÇEKTEN ihtiyaç olmadığı sürece borç ya da kredi almayın. Hem manevi hem finansal huzuru yakalayın.

Haberin Devamı

TURİST OL: Ülkemizin güzelliklerini, tarihini keşfedin, gezin dolaşın… Yanlış okumadınız, internette ücretsiz olarak müzeleri gezebiliyorsunuz. Çocuklarınızın vizyonu gelişsin.

HAZIRLAN: Kurban Bayramı’na tam 70 gün var. Her gün 10 lira kenara koysanız, bayram için 700 lira birikiminiz olur. Birikime var mısınız?

BAŞARI HİKAYESİ: EBRU’NUN EVi

Ebru, 40 yaş, İstanbul

Bundan yedi sene önce, gelirim vardı ama genelde giderim daha fazla oluyordu... Yarını düşünmüyordum, paramı kontrol etmem gerektiğinden bile haberim yoktu. Bir gün POSTA Gazetesi’nde yazılarınızı gördüm ve takip etmeye başladım gelir-gider konusunda farkındalığım artmaya başladı. Harcamalarımı düzenli olarak yazdım. İstek mi, ihtiyaç mı diye düşünmeye başladım. Paramı kontrol etmeyi öğrendim, sizin yazılarınızı okumaya başlamadan önce inanın farkında bile değildim. Baktım ki pozitif şeyler oluyor, devam ettim. Bu alışkanlıkları edinerek ev peşinatı biriktirdim, geri kalanı için ise kredi çektim. Bu şekilde ev sahibi oldum, çok teşekkür ederim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder