Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hareketi zorlaştırıyor
HABERİ PAYLAŞ

Hareketi zorlaştırıyor

Haberin Devamı

Yumurtanın etrafında su toplanması yani hidrosel genellikle ameliyatlardan sonra hastanın başına gelebilen bir durumdur. Hidrosel hareket ederken, oturup kalkarken erkeği rahatsız ettiği gibi, testisin küçülmesine neden olup kısırlığa da yol açabilir

SORU: Penisimin alt kısmında delik var

28 yaşındayım. Penisimin alt kısmında delik olduğu için 5-6 yaşında ameliyat geçirdim. Ameliyattan dolayı aşağı doğru yamukluk var. Nöroloji uzmanına muayene oldum. Sorunun giderilmesi basit olur mu? Yoksa parça mı eklenmesi gerekir? CEVAP İdrar deliğinin penisin alt kısmında olmasına hipospadias adı verilir bazen beraberinde chordee adı verilen fibröz bir bant da bulunur ve penisi aşağıya doğru eğik hale getirir. Tüm bunların ameliyat ile düzelmesi mümkündür. Ama bunlar özel ameliyatlar olduğundan bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanını tercih etmenizi öneririm.

SORU: Sıvı toplanmış

Oğlum 15 yaşında ve 4 ay önce sol yumurtalığında varis ameliyatı oldu. 4 ay sonraki kontrolde yumurtalıklarında ameliyattan kaynaklanan şişlik olduğu ve 5-6 ay içinde normale döneceği söylendi. Doktor “Eğer 6 aylık süre sonunda bu sıvı toplanması giderilmezse yeniden ameliyat lazım” dedi. Ne yapmamız gerekiyor? CEVAP Varikosel ameliyatı sonrası yumurta etrafında su toplanması ameliyatta lenf kanallarının bağlanmış olması sonucu ortaya çıkan bir komplikasyondur. Hidrosel adı verilen bu durum mevcudiyeti ile hareket ederken, oturup kalkarken rahatsızlık verebilir, testisin küçülmesine neden olabilir. Ayrıca kısırlık sebebi de olabilir. Bu nedenlerle bu durumun da ameliyat ile ortadan kaldırılması gerekebilir. Tabii ki en doğru olan varikosel ameliyatını baştan mikrocerrahi teknik ile yaparak bu lenf kanallarını korumak ve bu komplikasyonun ortaya çıkmasına mahal vermemektir.

SORU: Damarlar var, neden?

22 yaşındayım. Sol yumurtalığımın üstünde sanki zar yırtılmış gibi, çıkıntı halinde bir damar topluluğu var. Bazen ağrı yapıyor. Bu acaba nedir? Üstüne bastırdığımda içe gidip tekrar geliyor. CEVAP Bu varisleşmiş yani genişlemiş damarlar, bir kistik yapı veya epididim denilen testisin üzerine yapışan organ olabilir. Ağrı da yapıyor ise bir üroloji uzmanına gitmenizi öneririm.

SORU: Zevk suyu hamile bırakır mı?


19 yaşındayım. Sevgilimle sevişiyoruz. Zevk suyu hamileliğe neden oluyor mu? Yani bu sıvı vajinaya geldiği zaman hamile kalma riski doğar mı? CEVAP Gelen meni değil, prostat ve dış idrar yolu üzerindeki salgı bezlerinin uyarı sonucu salgıladığı kayganlaştırıcı özelliği de olan, kokusuz, su gibi şeffaf, hafif yapışkan bir sıvıdır. Bu durum tıpkı limon görüldüğünde ağzın sulanması haline benzer tamamen fizyolojik bir durumdur, tabii ki erken boşalma ile ilgisi yoktur. Bu sıvıda çok az sayıda olsa da sperm hücresi bulunabileceğinden, ihtimal az da olsa teorik olarak hamileliğe neden olması mümkündür

Sıradaki haber yükleniyor...
holder