Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sayıyı daha da düşürebilir
HABERİ PAYLAŞ

Sayıyı daha da düşürebilir

Haberin Devamı

Sperm sayısının artması için bir üroloji uzmanının muayenesi sonucu ilaç almak gerekir. Uygun dozlarda olmak şartı ile fayda sağlanabilir. Bilinçsizce alınan ilaçlar sağlığınıza zarar verebilir sayıyı daha da düşürebilir

SORU: İlaçların faydasını görmedim


30 yaşındayım. Bendeki sperm sayısı yaklaşık olarak 1 milyon civarında. Bir doktor sperm sayısını ve canlı hücre sayısını artırmak için ilaç yazmıştı. Ama faydasını görmedim. Super multivitamin kullanırsam faydasını görebilir miyim? CEVAP Sperm sayısının ilaçlar ile artması sadece kandaki bazı hormonların uygun seviyelerde olduğu belirli hallerde mümkün olabilmektedir. Öncelikle bu tahlilleri yaptırmak ve bir üroloji uzmanının muayenesi sonucu bu ilaçları uygun dozlarda almak şartı ile fayda sağlanabilir. Bilinçsizce alınan ilaçlar hem sağlığınıza zarar verebilir, hem sperm sayılarını daha da düşürebilir hem de para ve vakit kaybına neden olur.

[[HAFTAYA]]

SORU: Tüp bebek mi yapacağız?

34 yaşında, 5 yıllık evli erkeğim. Çocuğum olmadığı için 2 kere doktora gittim ve biyopsi yaptırdım. Hiç sperm çıkmadı. Ancak biyopsiyi tek taraftan yaptırdım ve sonuç alamadım. Sizce tüp bebek tedavisi mi yaptırmak gerekir? İlaç tedavisi ya da başka bir tedavi denesem şansım olabilir mi? CEVAP Testis içinde değişik bölümler içinde birbirinden farklı zamanlar içinde olgunlaşan sperm hücreleri yumurtadan çıkarak yumurtanın üzerine yapışmış ve ince kanallardan oluşan epiderm adlı organa geçerler. Bir sperm hücresinin olgunlaşması 72 günde gerçekleşir, epididim de ise depolanma ve olgunlaşma dönemi birkaç gün kadar sürer. Daha sonra meni orgazm olan erkeğin kasılmaları ile epididimden ayrılarak vazdeferens adı verilen, bir ileti borusu şeklinde olan organdan geçer. Prostat salgısı ve meni keselerinin salgısı ile birleşerek idrar yolunun arka kısmına ejakülatör kanallar denilen birkaç ince yolla açılır. Bu nedenle tek bir testisin tek bir yerinden alınan biyopsi sperm üretimine rastlanırsa anlamlıdır. Eğer tekli biyopside sperme rastlanmaz ise, testisin boyutuna göre birçok farklı bölgesinden minik biyopsiler yapılarak detaylı olarak sperm araması yapılabilir. Bu uygulamayı mikrocerrahi teknikle yapmak biyopsi sayısını artırarak daha detaylı aramayı sağladığı gibi, testis damarlarına ve dokusuna da çok daha az zarar vermekte, erkeklik hormonlarında azalmaya neden olmamaktadır.

SORU: Meni neden böyle?

19 yaşındayım. Mastürbasyondan sonraki boşalmalarda su kıvamında ve renginde bir sıvı geliyor. Bu sıvının bu yaşta beyaz renkte ve daha yoğun olması gerekmiyor mu? CEVAP Meninizin tamamıyla şeffaf ve su gibi olması normal değil. Bir spermiogram tahlili yaptırmanız uygun olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder