Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Stres artar hormon azalır
HABERİ PAYLAŞ

Stres artar hormon azalır

Haberin Devamı

Özellikle genç erkekler sabahları uyanınca penislerinin sertleşmiş olduğunu görüyor ve bunun sorun olduğunu düşünüyor. Bu sağlıklı olduğunuzu gösterir. Erkeğin stresi artıp hormon seviyesi düştükçe sabah ereksiyonları azalır.

SORU: Zevk almıyorum

30 yaşındayım. Cinsel ilişkide boşalırken zevk almıyorum. 3 yıl önce varikosel ameliyatı oldum. Doktor ameliyatla ilgisi olmadığını söyledi. Psikiyatride tedavi gördüm, faydası olmadı.

CEVAP

Cinsel zevk alamama, orgazm sorunları gibi konuların varikosel varlığı veya ameliyatı ile hiçbir ilgisi olamaz. Psikiyatrik ve nörolojik açıdan detaylı olarak incelenmeniz gerekiyor. İlgili uzmanlık dallarına başvurmanızı öneririm.

SORU: Neden sertleşiyor?

19 yaşındayım. Her sabah kalkınca ereksiyon oluyorum. Bunun bir çözüm yolu yok mu?

CEVAP

Gençlerde ve hatta tüm sağlıklı erkeklerde erkeklik hormonunun kanda yüksek seviyelerde olduğu ve uyku sonrası vücudun en dinç olduğu sabah erken saatlerde penis sert olarak uyanmak veya penisin kendiliğinden sertleşmesi gayet sağlıklı bir durumdur. Hatta bu sabah sertleşmelerinin azalması hormonal seviyedeki düşüşe veya stres altındaki yaşama işarettir. Esasında penisin sertleşmesi yani penisin iç dokusunun kanla dolması oksijen ile beslenmesini sağlar ve sağlıklı bir durumdur. Gece boyu sağlıklı erkeklerde birkaç defa uykuda penis sertleşerek içindeki dokuların beslenmesi sağlanır. Daha sık sertleşen penisin daha fazla oksijen ile besleneceği ve sağlıklı olacağı da bir gerçektir; nitekim atalarımız ’işleyen demir paslanmaz’ demiştir.

SORU: İki delik var

32 yaşındayım. Penisimin alt kısmında delik olduğu için ameliyat geçirdim. Ameliyattan dolayı aşağı doğru yamukluk var. Sorunun giderilmesi basit mi? Parça mı eklemek gerekir?

CEVAP

İdrar deliğinin penisin alt kısmında olmasına hipospadias adı verilir bazen beraberinde chordee adı verilen fibröz bir bant da bulunur ve penisi aşağıya doğru eğik hale getirir. Tüm bunların ameliyat ile düzelmesi mümkündür. Ama bunlar özel ameliyatlar olduğundan bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanını tercih etmenizi öneririm.

SORU: Başarısızım

33 yaşındayım, ilişkiye girmek istedima ama sertleşme olmayınca bir daha denemedim. Mastürbasyon yaparken sorun olmuyor. Evlenmek istiyorum ama çok korkuyorum.

CEVAP

Sorunsuz olarak mastürbasyon yapılabilmesi organik bir sorun olmadığını, yani penisin kan ile dolarak sertleşmeyi sağlayan süngersi dokularının normal olduğunu, atardamarların yeterli kanı taşıyabildiğini, sinir iletilerinin kesintisiz olduğunu gayet açık olarak göstermektedir. Bu durumda sorunun büyük ihtimal ile psikolojik faktörlere, özellikle tecrübesizliğin getirdiği heyecan ve evhama bağlı olduğunu düşünebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder