Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yıllar içinde etkiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Yıllar içinde etkiliyor

Şeker hastalığı olan erkeklerin yarısında sertleşme sorunu görülüyor ve bu durum yaş ilerledikçe artıyor. Çünkü şeker yıllar içinde damarlar ve sinirleri üzerinde tahribat yapıyor. Bu yüzden ilaçlarla kan şekeri kontrol altında tutulmalı ve önlemler alınmalı

SORU: AIDS bulaşır mı? AIDS olan biriyle korumadan ilişkiye girilirse hastalığın bulaşmama ihtimali var mı? İkinci sorum ise erkeğin testislerinden birinin diğerine göre daha yukarıda olması kısırlık sebebi midir?

CEVAP: Genellikle sol testis biraz daha sarkıktır. Normal yoldan AIDS’li kişi ile ilişkiye girildiğinde mutlaka hastalık kapılacak diye bir şart yoktur.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: İnsülin iğnesi gücümü azaltır mı? 44 yaşındayım. 12 yıldır şeker hastasıyım. Son zamanlarda cinsel gücümün giderek azaldığını fark ediyorum. Bazen eşimle ilişkiye bile giremiyorum. Bu durum kullandığım insülin iğnesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

CEVAP: Şeker hastalarının yaklaşık yarısında görülen sertleşme sorunu hastalık ve yaş ilerledikçe artış gösterir. Bu duruma şeker hastalığının damarlar ve sinirler üzerinde gösterdiği tahribatın yıllar içinde ilerlemesi yol açar. İlaçlar ile kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulması bu süreci yavaşlatır ve geciktirir. Ama sizin durumunuzda performansınızı artıracak ve sürdürecek önlem ve tedaviler uygulamak mümkündür. Günümüzde her ne sebeple olursa olsun, her tür sertleşme sorununa çözüm getirilebilmekteyiz.

SORU: Penis boyu ilişkiye girdikçe uzar mı? 19 yaşındayım. Penisin boyu kalıtımsal mı? İlişkiye girmemiş erkeklerin ilk defa ilişkiye girdikten sonra penislerinde büyüme olacağı söyleniyor, doğru mu? Doğruysa ne kadarlık bir büyüme olur?

CEVAP: Penis boyu da diğer tüm fiziksel özelliklerimiz gibi kalıtımsaldır. Zaten insan anne ve babasının üreme hücrelerinin birleşerek döllenmenin gerçekleşmesi sonucu ortaya çıktığından herhangi bir fiziki özelliğinin kalıtımsal olmaması da mümkün değildir. Fakat kalıtım konusu çok fazla değişkene bağlı olduğundan hatta dış şartlardan da etkilendiğinden kişinin herhangi bir fiziksel özelliğinin aileden kime ne kadar benzeyeceği konusunda bir tahmin yapmanın imkanı yoktur. Diğer sorunuza gelince; ilk ilişkiye girildikten sonra peniste bir büyüme olması mümkün değildir. Penis de vücudumuzun diğer organları gibi çeşitli dokulardan oluşur. Fakat içinde bulunan süngersi bir çift yapının kanla dolması sonucu büyür, genişler ve sertlik kazanarak cinsel ilişki kurabilecek hale gelir. Bu dokuların yapısı ve esneme oranları bir anda, yani bir cinsel ilişki kurmayla herhangi bir değişiklik göstermez.

Haberin Devamı

SORU: Kimlerin prostatı büyür? 56 yaşındayım. Bir süre önce üroloğa gittim. Doktor prostatımın büyüdüğü söyledi. Prostat büyümesi nedir ve kimlerde görülür?

CEVAP: Prostatın büyümesi, büyüyerek çevresinde bulunan idrar yolunu sıkılaştırması ve idrar yapmada zorluk oluşmasıdır. Bu hemen hemen herkeste normal olarak görülür. Sonuçta erkeklerin yüzde 10’u hayatlarının belirli bir döneminde prostatla ilgili bir sorundan dolayı ameliyat olurlar. Herhangi bir şekilde idrar yapmakta rahatsızlık hissedenlerin ise, yüzde 30’u ameliyatlık haldedir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder