Rauf Tamer Ahde vefa
HABERİ PAYLAŞ

Ahde vefa

Gürsel Tekin durup dururken “HDP’li bakan” demedi. Bir soru üzerine “HDP’li bakan olabilir, her partide, her hükümette olabilir” mealinde genel bir laf söyledi. Vay efendim, nasıl söyler?

- Yetkili değil o.

- Etkili de değil.

*

Kılıçdaroğlu, her şeyden önce ahde vefa’yı öğrensin. Gürsel Tekin’in partiye hizmetleri şöyle dursun, Tekin, 2009 belediye başkanlığı seçiminde başkan adayı olan Kemal Bey’i sırtlamış, İstanbul’u karış karış gezdirmiş, ondan daha fazla çalışmıştır... Hiçbir şey yoksa bile bunun hatırı vardır. “Yetkili değilmiş.” Ne biçim laf bu?..

Haberin Devamı

*

Gerçi ortada bir dargınlık yok ama Gürsel Tekin’in kırgınlığı beni bile etkiledi... Ne yapayım? Ahde vefa konusu benim bamtelim’dir. Hiç dayanamam... Hele bir de haksızlık varsa... Hele bir de ayıp varsa...

NOTLAR... NOTLAR...

Referandum gibi... Yunanistan seçimlerinde Yunan Halkı Miçotakis’in Türk düşmanlığını bakalım onaylayacak mı? Eğer onaylarsa, Türk Halkı’ndan bir daha nezaket beklemesin... Hatta tek turist bile beklemesin.

*

Prof. Metin Feyzioğlu’nun Kıbrıs’a Büyükelçi atanması, isabetli bir seçim. Hem iyi bir hukukçu, hem yüksek bir demokrat, hem seviyeli bir müzakereci. Hayırlı olsun.

*

O söylemeden ben söyleyeyim. Başörtüsü, anayasal güvence altına girerse biliniz ki Kemal Bey sayesinde. Yani laikçi kesim onun bu azizliğini hiç unutmasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder