Rauf Tamer Birikmiş notlar
HABERİ PAYLAŞ

Birikmiş notlar

Devlet Bahçeli kim için söylemişti de çok gülmüştük: Demişti ki:

- O zat’ın okuma yazması vardır ama okuduğunu anlamakta zorluk çeker. Vallaha verdiği eşkal, o kadar çok insana uygun ki, adamı hâlâ teşhis edemiyoruz.

Tanıdığımız Devlet Bahçeli, Başbakanlığı nasıl reddettiyse, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’nı da kabul etmez. Şimdiden şuraya yazıyorum ki kayda geçsin. Günü gelince konuşuruz.

Milletvekilleri kendilerini sahiden seçilmiş mi zannediyor? Ah, onları oraya yollayan milyonlarca kişi de, kendilerini sahiden seçmen mi zannediyor? Yok efendim ne onlar seçilmiştir ne de biz seçmişizdir... Peki nedir? Onlar atanmışlardır bizler de kuzu kuzu onaylamışlarız... Yahu kendime bir gömlek seçerken bile Kılıçdaroğlu’nun fikrini almak aklıma mı gelir? Ne biçim bir yasa bu?

Haberin Devamı

Parlamenter Sistem mi? Evet. O sistemde: Mesela Yalım Erez gibi bir milletvekilini çağırıp “Seni başbakan yaptım. Git hükümeti kur da gel” diyen Cumhurbaşkanları bile gördük. Fazla kurcalamayın. O sistemde: Güvenoyu alamayacağı önceden belli hükümetleri onaylayan Cumhurbaşkanları da gördük. (Üstelik tek adam değildiler.)

Hâlâ neredeler? 15 Temmuz akşamı, Kılıçdaroğlu’nun, ertesi günkü bir toplantı için İstanbul’a geldiğine inanmam ama o akşam İstanbul otellerinde yer bulamadığına hiç inanmam... Sadece kahkahalarla gülerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder