Rauf Tamer Bunlar da var
HABERİ PAYLAŞ

Bunlar da var

Soma faciası acaba siyasi gündemi etkiler mi? Ne demek siyasi gündem? Şüphesiz Cumhurbaşkanlığı seçimi. Etkiler mi? Eksi veya artı... Nasıl etkiler? Bunu düşünmek bile acı’nın oy’a tahvili ya da acı’dan mağdur çıkarmak gibi çirkin bir hesaba dayanıyor. Zannetmem ki buna kimse tenezzül etsin. Etse bile ne fayda?

[[HAFTAYA]]

Esasen siyasi hayat zaten kendi yörüngesinde yürüyor. Devlet Bahçeli önemli istişarelerde bulunuyor, Kılıçdaroğlu sondajlarına devam ediyor. İktidar kanadı ise son kararını vermek üzeredir. Yâni siyasette bir duraklama yok. HDP dahil bütün partiler mevzileniyor.

Haberin Devamı

Çatı Aday meselesi mühim. Ama kim olabilir? Muhalefet hangi adayda birleşebilir? Şimdiye kadar ortaya atılan isimler, muhakkak ki iyi birer Cumhurbaşkanı olabilecek niteliktedirler ama seçimi kazanamadıktan sonra neye yarar? Öyleyse çetin ceviz bir aday lazım. Mesela kim gibi diyeyim? Mesela Aziz Yıldırım gibi. Yani Tayyip Bey’in dilinden anlayan, Tayip Bey’in huyunu suyunu bilen, aynı tondan konuşabilen falan... Ne bileyim işte, aklıma gelen budur. Laf ola. Maksat yarenlik olsun.

Son söz: Çatı Aday’ın şöyle bir cazibesi de var. Hangi partinin ne kadar oy getirdiği veya getiremediği asla anlaşılmaz. Kaynayıp gider. Yâni efendim, puan cetvelinde 3 büyüklerin yeri değişmişse bile kimse fark edemez. Anlatabildim mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder