Rauf Tamer Daha ne olsun?
HABERİ PAYLAŞ

Daha ne olsun?

“Buldum” diye bağırmışım. “Neyi buldun?” dediler. “Buldum... İttifaka bir çatı adayı buldum.” Eşkal veriyorum, dikkat: Devleti tanıyan... Dürüst... Nefsine hakim... Gayet adil ve tarafsız bir zat. Öyle ki, Atatürk bile görse “İşte benim cumhurbaşkanım” diye övüneceği bir aday. Kim olabilir?

- Sabih Kanadoğlu.

Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin. Sabih Hoca hem Kılıçdaroğlu’ndan hem de İmamoğlu’ndan daha cazip bir aday değil mi? Üstelik iyi racon kesiyor. Mesela şimdi de “Tayyip Erdoğan aday olamaz” diyerek rakip kaleyi boşaltıveriyor. Ne güzel... Kale boş. “Aday ol, çık karşıma” demek kolaylaşıyor.

Haberin Devamı

Lakin Parlamenter Rejim’e dönüp dönmemek konusunda Kanadoğlu’nun ne düşündüğünü bilmiyoruz. Çatı adaylığı teklifi alsa, kabul edip etmeyeceğini de bilmiyoruz. Ama bir demokrasi kahramanı madalyasını bence taa 2007’de hak etmişti. Racon 367 olmasaydı, şimdiki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne belki de geçmeyecektik.

Erdoğan’ın sık sık tekrarladığı bir laf: “Kötü komşu insanı ev sahibi yapar.” Durun bakalım. Şimdi “Erdoğan aday olamaz” hükmünde de belki bir hayır vardır. Biliyorsunuz. 20 yıldır her olay, her ihtilaf, her iddia, hatta her iftira, her kumpas ve her tuzak sonunda yine Erdoğan’a yarıyor. Yaşasın komşu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder