Rauf Tamer Dil yâresi
HABERİ PAYLAŞ

Dil yâresi

Uğurlugiller, barajların kuruduğunu müjdelerken, bir taraftan da 2021’in çok zor bir yıl olacağını duyuruyorlar. Ne bildiler? Öf... Bir kerecik de ağızlarını hayra açsalar...

Şimdiye kadar hangi yıl kolay yıl olmuş ki? Kolay hayat diye bir şey kaldı mı ki? Bunu herkes biliyor. Herkes kabulleniyor: Ama yine de kimse 20, 30, 40 yıl önceki şartlara dönmek istemiyor.

Her aralık ayının sonunda, bu felaket tellalları aynı plağı çalarlar:

- Kötü bir yıl geliyor. E bu ülkede sizler olduğu sürece, bu millete iyi bir yıl nasip olur mu? Çocukluğumuzdan beri duyduğumuz laf bu:

Haberin Devamı

- Kötü bir yıl geliyor.

Gelsin. Ne kadar kötü olabilir ki? Geride bıraktığımız yıldan daha kötüsü olabilir mi? Kötü’den kasıt nedir? Ölçünüz nedir? Kötü’nün ne kadarı sizi mutlu edebilir?

Farkımız bu işte. Bizler için bu cennet vatanda yaşamak en büyük mutluluk. O yeter bize. Kaldı ki... Yılların günahı ne? Sizlere rağmen...

- En kötü günümüz bu olsun.

- En kötü yılımız bu olsun. Not: İnanç Dünyası’yla ilgili her tartışmanın CHP’ye zarar getireceğini bile bile, onu hâlâ o mindere sürükleyen virüs nedir? İstanbul’daki Şeb-i Arus törenlerinin, Şeb-i Arus’ta kalmayacağı raydan çıkıp başka yerlere kayacağı belliydi. O mahallede hâlâ ne işi var CHP’nin?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder