Rauf Tamer En güzel haber
HABERİ PAYLAŞ

En güzel haber

2021, İstikâl Marşı Yılı olarak kabul edildi. Bu çok iyi oldu. Nesiller boyu, farklı tonlarda, yanlış yunluş okuduğumuz, her kafadan bir ses çıkardığımız, bir türlü uyum sağlayamadığımız - insan sesi için - inişli çıkışlı, zor bir beste bu... Öğrenmeyi ve öğretmeyi de beceremedik. O muhteşem güfte bir yana, ama besteyi oku bakalım deseler çoğumuz okuyamayız. Okuruz da, bir sürü müzik hatasıyla birlikte okuruz.

Şimdi, güzel bir zemin doğuyor. 2021, İstiklâl Marşı Yılı ilan edildi. Bütün bir yıl, İstiklâl Marşı’nı, bütün unsurlarıyla ve o eşsiz değerleriyle, Türkiye’nin gündeminde tutacağız. Paneller, seminerler, konferanslar... “Yurdumun üstünde tüten” ne kadar şaheser varsa, hepsini ruhumuza bir kere daha sindireceğiz.

Haberin Devamı

En mühimi de okullar. - Yeni nesiller. Hatasız, kusursuz, eksiksiz bir İstiklâl Marşı Kültürü alacaklar. Ne güzel... Gemlik’te benim taa ilkokul öğretmenim merhume Enise Aral, İstiklâl Marşı’ndan bizi ayrıca imtihan ederdi. Çünkü öğretirdi. Onun okuttuğu sınıflar zaten Türkiye’ye çok değerli kadrolar olarak yayıldılar.

- Her şey ilkokuldan başlar. Tabii bir de yetiştiğin ev... Sağlıklı Aile Yapısı. Velhasıl, 2021 İstiklâl Marşı Yılı, çok isabetli olmuştur. TBMM’yi aldığı bu güzel ortak karardan dolayı kutluyorum. Not: Meclis kararına bu defa HDP de katıldı. Bu daha da güzel. Mehmet Akif Ersoy’un o harika mısraları, belki etkileyip HDP’yi bile şüheda fışkıran şu topraklara belki tekrar döndürebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder