Rauf Tamer İhtimaldir
HABERİ PAYLAŞ

İhtimaldir

Hava değişti. Olacaksa bari adam gibi bir koalisyon olsun. Yoksa hiç olmasın. Ne demek adam gibi... Yani kısa metrajlı değil. Olacaksa, 4 yıl için kurulsun. Gittiği kadar gitsin.

[[HAFTAYA]]

***

Bir takım şartları varmış. Geçin bunları. Partilerin şartları memleketin şartları’ndan daha önemli olamaz. Hele kırmızı çizgileri, Misak-ı Milli’den daha önemli bir çizgi asla olamaz.

***

Birikmiş o kadar sorunlar var ki, bir partinin bunları tek başına çözmesi zordur. - Çözdürtmezler. Sosyolojik tabanı geniş bir oluşum lazım. Hele solcu bir ortakla daha rahat yürürsün. Gerçi CHP solcu falan sayılmaz ama ismi yeter... Siyasal ağırlığı da caba.

Haberin Devamı

***

Koalisyon kurulmasa bile uzlaşma terbiyesi’nde büyük mesafe aldık. Kılıçdaroğlu’na, Davutoğlu’na ve müzakere heyetlerine teşekkür ederiz. Masadan kalkmak, masadan kaçmak ya da masayı devirmek gibi kompleks içeren ifadelere hiç sarılmadılar. Yollarına yine rakip partiler olarak devam edip seçime gitseler bile, demokrasiye bıraktıkları en güzel armağan fair-play’dir. Ne kadar hasretmişiz meğer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder