Rauf Tamer Kelle değil kafa
HABERİ PAYLAŞ

Kelle değil kafa

Değişim nedir? Bunlar kadroları değiştirmeyi değişim zannediyorlar. Genel başkan ve yardımcılarını, istişare organlarını, il ve ilçe yöneticilerini falan değiştirmeyi değişim zannediyorlar. Halbuki o, değişim değil, nöbet değişimi’dir.

*

Değişim ise büyük kavram.

- Dar bir çerçeveden çıkıp, engin ufuklara açılmak.

- Köhne zihniyeti terk edip çağa adım uydurmak.

- İstemezükçülüğü bırakıp ben de yaparım’cı olmak.

- Halka rağmen değil, halkla beraber yürümek.

- Diplomasi dahil, her dalda milletin gururunu öne çıkarmak. Ve daha bunun gibi bir sürü şey...

Haberin Devamı

*

Bunlar elbet 1 günde olmaz... Bazen yeni nesiller bile gerekir. Kadrolar havuzun suyu gibi değişmeli, yani partinin hafızası hiç kaybolmamalı, en mühimi de değişim ilkesizlikle karıştırılmamalıdır. Bunlar, kelle değişimini değişim zannediyorlar. Ali gitsin, Veli gelsin. Olmaz.

*

Gençleşmek ve yenilenmek de tek başına yeterli değil. Adam yeni’dir ama belki yenilikçi değildir. Buna mukabil, adam eski’dir ama eskimemiştir. Bunları çok iyi tefrik etmek lazım. Yoksa, değişim yapıyorum derken ortaya bir hilkat garibesi çıkabilir, dikkat. Kelle değil, önce kafa değişmeli.

Not: HDP adına konuşan Pervin Buldan diyor ki: - Yerel seçimlerde 81 ilde aday göstereceğiz. İnanmam. Siz, CHP’yle pazarlığa güçlü oturabilmenin derdindesiniz... (Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder