Rauf Tamer Kutup neymiş?
HABERİ PAYLAŞ

Kutup neymiş?

Kadının biri, CHP genel başkanına nezaketsizlik etmiş... “Çocuğuma dokunma” diyerek çocuğu alıp oradan uzaklaşmış... Ne denir? Tek kelimeyle ayıp.

Beri tarafta... CHP Kadıköy İlçe Başkanı, 30 Ağustos törenlerinde, Cumhurbaşkanı’nın mesajı okunurken, sırtını dönmüş. Ne denir? Siz söyleyin.

Bizde terbiyesizliğin ismi kutuplaşma’dır. Ve hayli eski bir kurumdur. Ta çocukluğumuzda duyduğumuz bir fıkra vardı. Neydi o... Koyu partili adam, ölüm döşeğinde tutturmuş “Muhalefet partisine kaydolacağım” diye Neden?

Haberin Devamı

- Bizden biri öleceğine, onlardan biri ölsün.

28 Şubat’ta, “dindardır” diye ürünleri boykot edilen firmalar vardı... Ürünleri dünya pazarlarında revaçtaydı ama bizim laikçiler böyle racon kesmişlerdi. Bilmiyorum, hâlâ öyle mi? Yoksa af mı çıkardılar?

Birinci Dünya Harbi’nde, askerlerden biri hastalanmış, hem ishal hem yüksek ateş. Demişler ki:

- İngiliz Tuzu kullan, iyi gelir. İtiraz etmiş: - İngilizler düşman bize... İngiliz malı kullanmam ben.

- Peki demişler, öyleyse Hint Yağı sür. Dost bir ülkenin malıdır.

Bazen böyle şirin örnekler de oluyor. İngiliz Tuzu’nu reddeden asker, milliyetçi duygularla doludur. Ama Kadıköy İlçe Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı’na saygısızlık ederken acaba hangi duygularla doluydu? Bu mudur kutuplaşma?

Harbiye Marşı

Her yıl Zafer Haftası’nda ben böyle olurum. Günlerce Harbiye Marşı’yla yatar, Harbiye Marşı’yla kalkarım. Kalbimden ve dilimden hiç düşmez. Bu kriz bende 9 Eylül’e kadar sürer... 9 Eylül’den sonra yavaş yavaş rutine dönerim... Böyle krize can kurban.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder