Rauf Tamer Ne olabilir?
HABERİ PAYLAŞ

Ne olabilir?

Haberin Devamı

Önce şunun anlaşılması lâzım. Öcalan, nasıl oluyor da Erdoğan’ı Başkan yapabiliyor? Atamayla mı? - Seni Başkan yaptım. Mümkün mü? Öyleyse bunu geçelim.

*[[HAFTAYA]]

Diğer ihtimal’e bakalım. Öcalan, anayasaya Başkanlık Sistemi için yol verdiriyor. BDP’nin oylarıyla referandum tablosu doğuyor. Peki, referandumda evet oyu garanti mi? Öcalan bunu nasıl sağlıyor? 60 milyon seçmene nasıl söz geçiriyor? Mümkün mü? Öyleyse bunu da geçelim.

*

Diyelim ki sistem kabul edildi. Başkanlık Seçimi yapılacak.
- Adaylar? Erdoğan tek başına mı yarışacak? Başka aday yok mu? Mesela Kılıçdaroğlu da aday olsa kazanamaz mı? Bal gibi kazanır. Öyleyse? Burada Öcalan’ın fonksiyonu ne? Hiç. Bunu da geçelim.

*

Hayır, geçmeyelim. Öcalan’ın elinde sihirli bir değnek varsa, Erdoğan’a sürekli kıyak mı yapacak? Eğer yapacaksa hep Öcalan bir şeyler veriyor, Erdoğan hiçbir şey vermiyor anlamı çıkar. Halbuki Erdoğan’a her gün sorulan şudur:
- Ne verdin? Açıkla.

*

Demek ki Öcalan’a bir şeyler verilmiş. Şüpheli bir durum var. Mesela ne? Toprak sözü verilmiş. Özerklik verilmiş.
- Gizli kalır mı? Öcalan’a özgürlük verilmiş.
- Gizli kalır mı? Neticede herkes bunu görmez mi? Öğrenmez mi? Sandığa gidince zaten millet bunun hesabını sormaz mı?

*

Belki daha da öte, daha da farklı bir şey verildiğinden şüpheleniyorlar. - Ne verdin? Açıkla. O da açıklamıyor. Sadece gülüyor. Şeytan çatlatıyor. Ama bari iddia edenler -daha doğrusu ima edenlerneyi kastettiklerini açıklasınlar, öğrenelim. Ortada çirkin bir durum varsa hep birlikte direnelim. Hatta gök kubbeyi başlarına yıkalım. Yok, bunu yapamıyorlarsa sussunlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder