Rauf Tamer Olacağı budur
HABERİ PAYLAŞ

Olacağı budur

Parlamenter Sistem’e dönmek... Ya da şimdiki sistemle devam etmek. Halk’ın böyle bir derdi var mı acaba? Hayır... Bunun konuşulduğunu hiç duymadım. Halk sadece bakıyor ki:

- İktidarda benim partim olsun. Yani? Siyasi tercih.

Demokraside kötü sistem yoktur. Başkanlık Sistemi de, Yarı Başkanlık Sistemi de, Partili / Partisiz Cumhurbaşkanlığı Sistemi de Parlamenter Sistem de... Halk için farketmiyor. Hangisi olursa olsun. Yeter ki demokrasi işlesin.

Ne diyeceğimi anladınız. “Aman Parlamenter Sistem’e dönelim” diye halkın hasretle yanıp tutuştuğunu sanmayın. Böyle bir şey yok. Ama siyaset sosyetesi, bunu halkın arzusu olarak takdim ediyor.

Haberin Devamı

Sistem kolay değişmez. Bugün yürürlükte olan Hükümet Sistemi de zaten kolay değişmedi. Peki, şimdi tornistan, öyle mi? Çok zor. Kaldı ki, şimdi iktidar değişse, yeni gelecek olanların, mevcut Başkanlık Sistemi’ne sımsıkı sarılacağından ve tek adamdan çok tek adamcı kesileceğinden hiç şüphe etmeyin. Kim bırakır da gider? Çocuk mu kandırıyoruz?

# Duvar yazısı

“Aday olur mu” diye soran çok ama “Kazanır mı” diye soran yok.

Burhan Ayeri

Çok yönlü bir gazeteciydi. Ayrıca çok yönlü bir insandı. Birlikte omuz omuza çalıştığımız yıllara ait nice anılarımız var. Bu meslekte, hiç unutmayacağım kardeşlerimden biridir. Çok üzgünüm. Mekânı cennet olsun. Ailesinin ve memleketimin başı sağ olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder