Rauf TamerOy ve kaynak

HABERİ PAYLAŞ

Oy ve kaynak

Tencere tava’nın da fiyakası bozuldu. Nerede o yıllardır partilere seçim kazandıran, seçim kaybettiren tencereler tavalar? Artık mutfaktaki yangın, insanların umrunda değil. Bağışıklık mı kesbettik nedir?

Pahalılığa rağmen hiç kimse gönül verdiği partisinden vazgeçmiyor. Ekonomik zorluklar, ne iktidarı imha ediyor ne de muhalefeti ihya.

14 Mayıs’ta seçime giderken güya AK Parti İktidarı’nın en büyük rakibi ekonomi’ydi... Tencere tava’ydı... Çarşı pazar’dı. E hani? Ne oldu? AK Parti yine 1’inci... CHP yine çeyrek porsiyon. Neden? Çünkü siyasi tercihler, tencere’yi ve tava’yı mağlup etti... Kuralları yıktı geçti.

Haberin Devamı

Hal böyleyken... En aklı başındaki CHP’lilerden Faik Öztrak, “oylarının yüzde 35’e tırmanacağını” söylüyor ama nasıl olacak o da bilmiyor. CHP bu +10 puanı nereden bulacak? - Öyle bir pazar yok. İYİ Parti’den mi oy tırtıklayacak? AK Parti’den mi? Yoksa HDP’den mi, nereden? Yoksa kerameti kendinden menkul başka bir kaynak mı var?

Bunları şunun için yazıyorum. Martta yerel seçimlere gidiyoruz ya... Orada siyasi tercihler kadar, mahalli adayların kimliği de mühim rol oynar. Tencere’ye tava’ya zaten kimse bel bağlamasın. Bu bir...

İkincisi... Hani bir laf vardır. Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı mıdır nedir? Hayır efendim. Burada tam tersi: 5 yıldır yapamadıklarınız, 5 yıl daha da yapamayacaklarınızın tam garantisidir. Yani referansınız hazır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder