Rauf Tamer Oylar'a dair
HABERİ PAYLAŞ

Oylar'a dair

Anketler çok tartışılıyor. "Güvenilir ve objektif" olarak tanınan birkaç araştırma şirketini elbet tenzih ederim ama öyle firmalar var ki, taraf tutmak'la itham ediliyor. Kimi iktidar tarafı, kimi de muhalefet tarafı. Fena bir şey bu. Kariyerleri sarsılıyor.

*

Mümkün olsa da, bari format değiştirseler. Tıpkı seçim sandığı gibi... Gizli oy / açık tasnif. Böyle bir şeye bilirim ki imkan yoktur ama buna benzer başka bir yol bulabilirler.

*

Durup dururken nereden aklıma geldi? Geldi. Bir arkadaşım anlatıyor: Çiftliğinde büyük bir davet vermiş. Piknik gibi bir şey... Yenilip içildikten sonra, arkadaşım, bütün davetlilere küçük kağıtlar dağıtmış. Yazın bakalım, kime oy vereceksiniz? Hangi ittifaka? Yazmışlar. Sonra götürüp, güle oynaya, sepete atmışlar. Az sonra sayım başlayacak.

Haberin Devamı

*

Arkadaşım mikrofonu almış, demiş ki: - Şimdi de açık oy başlıyor. Bu defa sözlü olarak cevap istiyorum. Kime oy vereceksiniz? Veren vermiş. Bazıları verememiş, kararsız kalmış.

.......

Netice... Arkadaşım diyor ki: Aynı insanlar ama sepetteki gizli oylarla, sözlü oylar, birbirine hiç benzemiyor. Arada yüzde 16'lık fark var...

*

Tabii, fanteziden ibaret, belki hoş bir eğlence ama yine de 85 davetli ve 22 personelin çekingen tarafını yansıtıyor. Yani, her zaman kabahati anketçilerde aramayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder