Rauf Tamer Pazar kahvesi
HABERİ PAYLAŞ

Pazar kahvesi

Haberin Devamı

Roller değişti. Formalar karıştı. Hızlı bir Marksist’ti, gitti Kemalist oldu. Öbürü, iyi bir Sosyalist’ti, gözü doymaz bir Kapitalist oldu. Beriki? İnanç Dünyası’nı hiç bilmezdi, şimdi Hidayet’e erdi. Artık kimsenin hiçbir izm’le angajmanı yok. Sol’un en güzel vasıflarına bile sağ taraf yelken açtı.


Kamp değiştiren, eksen değiştiren, ne ararsan mevcut. Sadece kulüp değiştirene rastlayamazsınız. Yegâne ayıp sayılan odur... Onun dışında her türlü deplasman serbest.


Eski 4 eğilime de herkes ortak. O iyi oldu. Ümmetçi sağ, hareketçi sağ, demokratik sağ, demokratik sol. Bunlar kimsenin patentinde değil artık. Herkes her şey olabiliyor. Biraz ondan, biraz bundan falan derken, ortaya hoş karışımlar çıkıyor. Ortak payda demokratlık’sa korkmayın.


Seçim meydanlarında boş vaatler değil, artık rakamlar konuşuyor. Ekonomi ön plandadır. Yani sepetinde pamuğun yoksa hamaset para etmez. Partilerin birbirinden kopyaladığı projeler bile alkış topluyor. Neticede vatandaşa yarayacak olan her atılım, belediyeciliği de öne çıkarmıştır. Güneydoğu, işte bu heyecan ve ümit içinde hizmet bekliyor. - Sadece hizmet. Bu yüzdendir ki, terör, eski otoritesini kaybediyor. Gidin sorun güneydoğu halkına, tek kurtarıcı olarak ekonomiye sarıldığını göreceksiniz.

Biz, siz onlar...

Kulaklarıma, inanamadım. Diyordu ki: - Suriye bataklığından çıkamayacaklar / çıkamayacaklar / çıkamazlar. Üçüncü çoğul şahıslardan bahsediyor. Kim onlar? - Mehmetçikler. E aşkolsun Kemal Bey. Aramızda karlı dağlar mı olacaktı? Herhalde dil sürçmesidir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder