Rauf Tamer Pazar kahvesi
HABERİ PAYLAŞ

Pazar kahvesi

Bir “dama” şekli çizin... 8 x 8... 64 tane “kare”den oluşan bir tablo... Bulmacalar vardır hani, soldan sağa, yukarıdan aşağı karecikler... İşte öyle bir şey. .... Birinci kareye 1 pirinç tanesi koyun. İkinci kareye 2 pirinç tanesi. Üçüncüye, 4 pirinç tanesi. Dördüncüye 8 pirinç diye hep katlayarak gidin... Hiç üşenmeyin. 64’üncü, yani sonuncu kareye geldiğiniz zaman, ne kadar pirinç olmuş bir bakın. Rakamı telaffuz bile edemeyeceksiniz. ..... Bilinen, yaygın bir aritmetik şakasıdır.

Niye yazdım? Bu virüs var ya...

Haberin Devamı

- 1 kişi, 16 kişiye bulaştırıyormuş. Demek ki o 16 kişi, başka bir 16’ya... Onlar da yine başka bir 16’ya bulaştıra bulaştıra, katlayarak bir yerlere varıyor. Kimbilir nerelere kadar gidiyor. Sıkı tedbirler bu yüzden alınıyor. zaten yasakların nedeni bu.

Sosyal mesafe bile pratik bir kurala bağlandı: 3 adım. Canım efendim, 2 buçuk da olur, 3 buçuk da olur. Futbol hakemi gibi frikik barajı’nı santimle ölçecek değiliz... Bütün bunlar bize disiplin getirecek. Ve bu virüs, defolup gittiği zaman, biz inşallah “disiplinli demokrat” bir toplum olacağız.

Bütün mesele 1 ay / 2 ay dişimizi sıkmak. İnsanların hayatında, 2 ay’ın kıymet-i harbiyesi nedir ki? Üstelik o 2 ay, sonradan bize taze bir ömür olarak geri dönecektir. Hem de KDV’siyle beraber.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder