Rauf Tamer Pazar kahvesi
HABERİ PAYLAŞ

Pazar kahvesi

Şimdi bir 100. Yıl Marşı lazım. Hem beste, hem güfte. Mükemmel müzisyenlerimiz var. Duygulu şairlerimiz var... Onlardan böyle bir eser bekliyoruz.

*

Onuncu Yıl Marşı çok güzeldir. İzmir Marşı çok güzeldir. Bütün marşlarımız güzeldir... Harbiye Marşı insanın tüylerini diken diken yapar. Ama yine de bir 100. Yıl Marşı şart.

*

50’nci Yıl Marşı hak ettiği yere ulaşamadıydı... Fena değildi ama sanki tuzu biberi eksikti... Ya da vahdet’i mi yetersizdi neydi? Sorsanız, hatırlayan pek azdır. 50, 60, 70, 80, 90... 99’uncu yılda bile hâlâ 10’uncu Yıl Marşı’yla gururlanmak, elbetteki hoş bir nostaljidir ama 100’üncü yılı da yeni bir marşla karşılamak fena mı olur?

Haberin Devamı

*

“Dağbaşını duman almış” marşı bile, bize gümüş dereli, bol güneşli, ağaçlı, güzel kuşlu bir doğa coşkusu yaşattığına göre, bu harika memlekette ilham ve kaynak tükenir mi?

*

İster bir yarışma açılsın, ister bir başka yol bulunsun ama 100’üncü Yıl Marşı için mutlaka bir tarama yapılsın. Tabii bizimkiler / sizinkiler ayrımı olmadan. Ne dersin Fazıl Say? Mezopotamya’da kimbilir neler hissetmiştin sen.

Not: Siz, Cumhuriyet’in 99’uncu yaşını kutlarken, Ali Babacan’ın size reva gördüğü paylaşım’a bakın ve payınıza düşenin kıymetini bilin... Ali Bey’in anketlerdeki oyu, yüzde 2 gözüküyordu, paylaşımdan sonra herhalde binde 2’ye fırlamıştır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder