Rauf Tamer Pazar notları
HABERİ PAYLAŞ

Pazar notları

“Kılıçdar Bey, yerini kime bırakacakmış.” Arada böyle laflar var. Mesela Çankaya Belediye Başkanı’nın adı geçiyor. Alper Bey... Değerli de bir insanmış.
..........
Lakin o parti, Kılıçdar Bey’in çiftliği değil. Kimseye miras bırakamaz. Genel Başkan olmanın yolları var. Tüzükte yazıyor. Anlaşılan... Demokrat Amca, rakip adayları ekarte etmek için “şimdilik” böyle bir tunç siper edindi, tedavüle bunu sürdü. Güzel taktik. Ama tutmaz.

Bu hengamede İYİ Parti, sessiz ve derinden gidiyor... Galiba ilk hedefleri, ana muhalefet partisi olmak. Gerçi Akşener, şu anda bile ana muhalefet liderinden daha etkili ama önce çelişkilerden kurtulmalı... Bilmiyorum, mümkün mü? Bunun adı siyaset mi?

Haberin Devamı

CHP’ye dönelim. Başta Özgür Özel, bütün reformcular ve hamleciler, çalışmalarını çok demokratça ve centilmence götürüyorlar. Lakin karşı taraf, böyle inceliklerden anlamaz... Onların mizacı, taa Baykal’dan sonraki geliş biçimlerinde tescil edilmiştir.

Özgür Bey’in tek şanssızlığı, İstanbul cambazhanesindeki müttefikleridir. Engin Altay’ın orada ne işi vardır anlayamadım. Aman dikkat kardeşim, yağmurdan kaçarken doluya tutulma.

Başka merak ettiklerim de var: Emine Ülker Tarhan ve İzmir’deki o açık sözlü, çok etkili kadın Profesör Birgül Ayman Güler şimdi ne yapıyor? Beyin israfı değil mi bu?

Son bir not. 100. Yıl Marşı’nı beğenen beğenmeyen herkes konuşabilir ama müzik kulağı olmayanlar lütfen konuşmasınlar... Komik oluyorlar... Siyasi tartışma değil bu. Taraf tutulmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder