Rauf Tamer Püf noktası
HABERİ PAYLAŞ

Püf noktası

Muhalefet kanadı, seçimi kazanacağından öyle emin ki, kağıt üzerinde koalisyonu kurdular bile... Bakanlıkları paylaştılar bile. Emin olmasalar, başkan adaylığının bu kadar çok heveslisi olur mu? Hele Kılıçdaroğlu’na bakın... Böyle bir yarıştan, 2014 ve 2018’de iki kere köşe-bucak kaçtığı halde, şimdi ille de aday olmak istiyor? Hayrola... Garantisi ne acaba? Neye güveniyor?

*

İçinde bulunduğu her türlü ittifak elbet güvenilecek bir güçtür ama yetmez... Elbet ekonomik konjonktür de yardımcı bir güçtür ama belki o da yetmez... Elbet Türkiye karşıtları da yanlarındadır ama belki o da yetmeyebilir. Öyleyse, asıl güvendiği nedir? Şudur: Tayyip Erdoğan’sız bir seçim.

Haberin Devamı

*

Yani Kemal Bey ve şürekâsı “Tayyip Erdoğan’ın aday olamayacağına” inanıyor... Ya da inandırılmış durumdalar. Her biri zannediyor ki, Yüksek Seçim Kurulu, günü geldiğinde Erdoğan’a “Sen üçüncü kere aday olamazsın” deyip yolunu kesecek... Ne yazık... Kemal Bey, çok güzel okuma yazması olduğu halde Anayasa’daki değiştirilmiş 18’inci madde’nin ne dediğini anlayamıyor.

*

Anlayamadığı için, Erdoğan’sız bir seçimde meydan kendisine kalacak sanıyor. Yahu kimse onu uyarmıyor mı? Bilmiyorum. Belki de partideki yakın çevresi ondan kurtulmak istiyor. Peki ama yuvarlak masadakiler neden susuyor? Orası meçhul... Belki de susmuyor. Bilmiyoruz ki.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder