Rauf Tamer Seyir defteri
HABERİ PAYLAŞ

Seyir defteri

HDP hakkında mahkeme kararı gecikiyor... Şunun şurasında seçime 9 ay kaldı. Partinin akıbeti hâlâ belli değil... Halbuki HDP, seçimde etkili olacak olan bir parti... Önünü görmek ister.

- Kapatılacak mı?

- Ya da parti değil de bazı yöneticileri mi siyaset yasağı alacak?

- Yoksa bu badireyi para cezasıyla mı atlatacak? Bilinmiyor.

*

Hükümlüler seçime giremiyor, değil mi? Evet, giremiyor. Mesela Demirtaş. Gerçi onun seçilme hakkından önce, milletin seçme hakkı engellenmektedir ama yasa böyle... Nitekim, 2002 seçimlerinde Tayyip Erdoğan'ın yolu nasıl kesilmişti?

Haberin Devamı

*

Cem Uzan şimdi seçime hazırlanıyor. Anladığım kadarıyla yeniden yargılanmak isteyecek... Avukatları harıl harıl çalışıyor.

......

Uzan'ın Genç Parti'si, 2002'de çok canlar yakmış, o günkü sistemde 4 partiyi birden baraja gömmüştü. Şimdiki sistem değişik... Ama yine de puan cetvelini altüst edebilir...

*

Siyasette başka gelişmeler de var. Seçime kadar köprülerin altından kimbilir daha ne sular geçecek... 6'lı masada yüzde 1 oyla, yüzde 1 buçuk oyla ülkeye hükmetmeye hazırlanan partiler, solcuları bile özendirip bir sosyalist - komünist blok oluşmasına yol açmışlarsa, demokrasi mükemmel işliyor demektir. Gelişmeleri, birlikte izleyeceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder