Rauf Tamer Siyaset nedir?
HABERİ PAYLAŞ

Siyaset nedir?

Faydası olacağını zannetmem. Ama yine de hatırlatayım. Ecevit-Erbakan, koalisyon kurdular. Birbirlerini çok mu seviyorlardı? ....... Erdal İnönü - Demirel, koalisyon kurdular. Ve ezeli rekabete son verdiler. Birbirlerine çok mu bayılıyorlardı? ....... Ecevit - Bahçeli, koalisyon kurdular. Rahşan Hanım’a rağmen bunu üç buçuk yıl sürdürdüler. Birbirlerine çok mu hayranlık duyuyorlardı? ....... Hatta İsmet Paşa, kendisinden nefret eden Adalet Partililerle koalisyon kurmuştu.

[[HAFTAYA]]

***

Kılıçdaroğlu, hem İsmet Paşa’yı takdir eder, hem Ecevit’i örnek alır, hem de Demirel’e saygı duyar. Öyleyse tıpkı onlar gibi basiretli davranması gerekiyor. Bu bakımdan... Pazartesi günü yapılacak olan görüşmede, Kılıçdaroğlu bir huysuzluk çıkarmaz inşallah... Kırmızı çizgilerin şimdi zamanı değil.

Haberin Devamı

***

Fakaat... O çok olumlu ve özverili davrandığı halde, Davutoğlu kaytarırsa, yapacak bir şey yok. Millete şikayet etmekten başka elden ne gelir? Tekrar miting meydanlarına inildiği zaman, bunlar hep malzeme olarak kullanılacaktır. Bunlar diyorum çünkü 7 Haziran’dan bu yana CHP hariç diğer partileri kastediyorum.

***

Koalisyon kötü bir şey değildir. Ama ne yapalım? Olmuyorsa, son çare seçim. Seçim de kötü bir şey değildir. Ne var ki, bu kadar sık sandığa gitmek, millete bıkkınlık getirir, bezginlik getirir. Hatta kırgınlık getirir. Kasım’da seçim olursa, zaten katılım oranını hep birlikte göreceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder