Rauf Tamer Tam tercümesi...
HABERİ PAYLAŞ

Tam tercümesi...

Muhalefet cephesine bakın. Sandıkta cepheleşmek için hâlâ formül bulamıyor. Aylardır 1 santim yol alamadılar. Öyle ki... Cezaevindeki Selahattin Demirtaş kadar bile siyaset üretemiyorlar.

*

Demirtaş'ın son mesajlarına dikkat ettiniz mi? İYİ Parti'yi ürkütmeden 6'lı masaya 7'nci bir iskemle ekleyiverdi. Hem de Kılıçdaroğlu'na verdiği dolaylı desteği hiç belli etmeden.

*

Demirtaş, masumâne bir ifadeyle "Ben HDP adaylığına hazırım" diyor. Ne güzel. Adaylığını elbet koyar. O da güzel. Tabii Yüksek Seçim Kurulu onun aday olamayacağını söyleyip yolunu keser. Daha güzel. Demirtaş da çıkar, HDP seçmenlerine "Ben aday olamıyorum oylarınızı Kılıçdaroğlu'na verin" çağrısında bulunur. Böylece maksat hasıl olur. E sonra? Sonrası Allah kerim.

Haberin Devamı

*

Demek ki, ortak aday aramaya gerek yok. Her parti kendi adayını çıkarttığı zaman 1'inci turda Kılıçdaroğlu'nun 1'inciliği garantilenmiş sayılır... İşte size ortak aday... Hem de zahmetsiz tarafından.

*

Bu senaryoyu ben uydurmadım. Siyasete biraz aklı eren her vatandaş bunu böyle tercüme eder. Bizim masa ise hâlâ konuşuyor. Ne diyor? "Manda yuva yapmış söğüt dalına... Yavrusunu sinek kapmış."

Sıradaki haber yükleniyor...
holder