Rauf Tamer Tuhaf şeyler
HABERİ PAYLAŞ

Tuhaf şeyler

Haberin Devamı

Bunlar doğru mu?
- Bylockçu bakanlar var.
- 80-100 arası Fetöcü milletvekili var. Daha da mühimi:
- 15 Temmuz’da darbe olacağından hükümetin haberi var. Bunları söyleyenlerin de elbet bir bildiği var. Tıpış tıpış gidip savcılığa niye anlatmıyorlar? Tuhaf değil mi? Hem “darbenin siyasi ayağını araştıralım” diyorlar, hem de ellerindeki bilgiyi açıklamıyorlar.


Daha da ileri gidip “15 Temmuz’un bir tiyatro olduğunda” ısrar edenler var. Savcılar bunları çağırıp niye faydalanmıyorlar? “Beyefendi Marmaris’te tatildeyken” madem meclis bombalanıyordu, ortada bir kumpas olmalı... Düğündeki generallerin yerlerde sürünmesi, özel yetişmiş uzman polislerin tepeden bombalanıp 47 şehit vermesi, köprü üstünde 39 vatandaşın kurşunlanması, TRT ekranlarında darbe bildirisinin silah zoruyla okutulması... bunların hepsi, oyunun birer parçası mıydı, öğrenmek istiyoruz...


Hele şu Hande Fırat’ın ödüle layık “gazetecilik şaheseri” tamamen asparagas mıydı, öğrenmek hakkımız değil mi? Kimbilir, o gece tank’ın tepesinde aradığımız Kemal Bey’in, Bakırköy’de bir eve sığınması, belki de bu senaryoya katılmamak için bir ustaca manevraydı. Olamaz mı? Bunların hepsini bilmek istiyoruz.


Darbenin esrarengiz yanı, sadece Adil Öksüz denen zat’ın sırra kadem basması değil... Tiyatro iddiasında bulunanlar da, esrarengiz bir kaynaktan besleniyor olmalılar... Darbe girişimi kadar bu da vahim değil mi? Darbeler gelir geçer. Ama öbürü kalıcıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder