Rauf Tamer Yanlış hesap
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış hesap

İş oy atmaya gelince, kimse babasını bile dinlemez. Siz zannediyor musunuz ki, bütün Saadet Partililer, hiçbir fire vermeden tıpış tıpış gidip 6’lı masanın adayı Kemal Bey’e oy atacaklar?.. Zannediyor musunuz ki, ittifaka girdi diye bütün Refah’çılar ve Erbakan’cılar hiç fire vermeden Erdoğan’a oy verecekler? Siz bütün hesaplarınızı böyle yapıyorsanız çok aldanırsınız.

*

HDP için ne diyorlar:

- 6 buçuk milyon oyu var. Ziyade olsun. Belki şimdi 7 milyona bile varmıştır. Peki, HDP Kemal Bey’i destekliyor diye siz zannediyor musunuz ki bu 7 milyon oy Kemal Bey’e gidecektir? Ne münasebet? Miktarını bilmem ama mutlaka fire verecektir.

Haberin Devamı

*

Oy dediğimiz nesne, öyle müstakil, öyle bağımsız bir nesnedir ki, bazen babanıza bile oy vermiyorsunuz... Hatırlar mısınız? Bir dernek seçimi miydi ne... Adam adaylığını koymuştu ama kendisine sandıktan sadece 1 oy çıkınca karısına şüpheyle baktı. Karısı bu oy benim oyum deyince de adam peki benim oyum nerede diye gürledi. Salonda kavga çıktı.

*

Oy böyle bir şey. Çok kutsal. Zaten o sebeple açık oy’dan gizli oy’a dönülmüştür. 1 oy bile mühimdir. Herhalde öyledir ki, +1 yoksa o yüzde 50 oy hiçbir işe yaramaz. Unutmayın ki 1998 Fenerbahçe kongresinde Aziz Yıldırım 1 oy farkla seçilmişti, 20 yıl başkanlık yaptı.

*

14 Mayıs seçimi için tahminlerinizi yaparken, dikkatli olun... Özgür Özel gibi 350-400 milletvekili diye sallamayın. Yüzde 56-58 oy, temenniniz olabilir ama sakın tahmininiz olmasın. İnsanoğludur bu. Evde, sokakta doğru söylese bile...

- Sandıkta şaşar. Ya da tersi olur. “Mahalle baskısından uzak.”

Not: Show TV’de Kızılcık Şerbeti adlı diziye RTÜK’ten getirilen ekran cezası, öyle tepkilere yol açtı ki, AK Parti’ye karşı öfke bile getirdi. Tam da seçim arifesi... Zamanlama manidar. Diyorum ki:

- Bu RTÜK, yoksa CHP’li mi? Öyle dahi olsa, benim gelin Ayça bile kararı protesto ettiğine göre ekran cezası ağır kaçmıştır, bu bir... İkincisi, kutuplaşmış Türk insanı, ilgiyle seyrettiği bu dizide ortak bir payda ararken, sanki toptan cezalandırılmıştır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder