Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler

Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler

Öyle her balığın eti yenmez

Öyle her balığın eti yenmez

Denizlerimizin çoraklaştığı konusunda kimsenin kuşkusu yok. Balıkların neden tükendiğini de bilmeyen yok. Yapılması gerekeni de maşallah herkes biliyor ama birkaç vicdanlı nefes dışında ses çıkmıyor. Bereket avlanma yasağı var. O da olmasaydı bu yazı, çiftlik balıkları hakkında olurdu.
'Bir kadın asla çaresiz değildir'

'Bir kadın asla çaresiz değildir'

Rastlayanınız olmuştur. TRT Belgesel’de ‘Bir Aş Hikayesi’ adlı bir gastronomi programı sunuyorum. Geçtiğimiz haftalarda bir çekim maratonuna çıktık. 15 bölüm birden çekip 26 bölümlük seriyi tamamladık. Ayaküstü lezzet noktasından, fine-dinning lokantaya kadar 50’den fazla yere girdik, çıktık....
Aşure mi, Anuşabur mu, Koliva mı?

Aşure mi, Anuşabur mu, Koliva mı?

Eski İstanbul’da her hanede az da olsa aşure pişirmek adettendi. Uğur ve bereket getirdiğine inanılırdı. Nuh Peygamber’in sünneti olarak değerlendirilirdi. Müslümanlar Muharrem ayının 10. günü aşure pişirirlerdi.
Ağustos ayında ateş balığı sardalye yenir

Ağustos ayında ateş balığı sardalye yenir

Sardalya mı, sardalye mi? Çeşitli sözlüklerde iki farklı kullanımı da var. Evliya Çelebi ‘Seyahatname’sinde “Meğer İngilis cezīresi vilāyetinün serdelye balığı lezzeti ola” diyor. Mevzuyu daha da çetrefilli hale getiriyor. Nişanyan sözlük, sardalye olarak ele alıyor fakat Balıkhane Nazırı...
Küşlemeyle sarmalanmış fıstıklı bir kebap

Küşlemeyle sarmalanmış fıstıklı bir kebap

Arkadaşlarım beni Anadolu yakasına davet ettiklerinde genellikle, “Kusura bakmayın ben karşının taksisiyim” diyorum. Yedi yıl boyunca hemen her sabah karşıya geçmek zorunda kalmam yüzünden herhalde. Okul, master ve dizi çekimleri bezdirmişti beni. Halbuki karşıda şahane mekanlar açıldı. Cihangirli...

Bodrum'un en yenileri! Kahvaltı mı? Kebap mı? Yoksa kafe menüsü mü?

Pandemi ile beraber Bodrum’un yazlıkçıları Bodrum’un yerlilerine dönüştü. Yaz-kış kalınıyor artık Bodrum’da ve herkes kendinden sonra yerleşenlerin Bodrum’u çok bozduğundan yakınıyor. Sezonluk mekanların yanında dört mevsim açık kalacak yeni mekanlar da açılıyor. “Hadin gari, köyün yeni tükanlarına gidiverelim…”
Kurban etinin baharatla yolculuğu

Kurban etinin baharatla yolculuğu

Eski İstanbul’da, kibar konakların aşçıbaşısı Kurban Bayramı’nda evin beyi için böbrek külbastısı, evin hanımı için de işkembe çorbası hazırlardı. Bu çorbayı kıymetli kaselere koyar, tül ile sarıp tepsilere dizip gönderirdi. Evin hanımının bu kaselere bahşiş koyup geri göndermesi de kibar adetlerindendi.
Bir bizden bir Latinlerden iki lokanta: Mahkeme Lokantası ve The Steeve By İsmet Saz

Bir bizden bir Latinlerden iki lokanta: Mahkeme Lokantası ve The Steeve By İsmet Saz

Hep niyetlendiğim ama bir türlü gidemediğim Mahkeme Lokantası’ndayız.
Bu bir kutlama yazısıdır! Lezzet nerede biz orada

Bu bir kutlama yazısıdır! Lezzet nerede biz orada

Bu yazı, birden fazla kutlama içermektedir. Birincisi bu yazıyla gazetemiz POSTA’da üçüncü yılımı kutluyorum.

Dünyanın bütün şefleri ayrılın! Kendi lokantanızı açın

“Niye ayrılıyoruz yahu? Memnunduk yerimizden” deme. Eğer iyi bir şefsen ayrıl ve kendi lokantanı aç. Türkiye’nin işletmeci ve yatırımcıların yanında, şef lokantalarına da ihtiyacı var. İyi bir şefin yerel lezzetlere dokunuşlarla inşa edeceği bir lezzet imparatorluğu için bütün koşullar var.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder