Rükzan Sağır Ailelerin gözdesi 70'lik dadılar
HABERİ PAYLAŞ

Ailelerin gözdesi 70'lik dadılar

Pandemide çalışan ailelerin en zorlandığı konulardan biri çocukların bakımı oldu, malum. Büyükanne ve büyükbabalarla görüşmek yasaktı ve riskliydi. Eve yabancıların gelmesi de mümkün değildi. Yatılı dadı sistemi, hem dadılar için hem de aileler için çok zordu. İşte bu konudaki açığı fark eden İngiliz Adele Aitchison, Grand Nanny isimli bir şirket kurdu. Şirket, ailelere ileri yaş grubundan dadıları tam zamanlı ayarlıyor.

Öyle ki bir dadının yıllığı en az 50 bin Sterlin, yani neredeyse 1 milyon TL’ye denk geliyor. Bazı aileler bu dadıları tutmak için yarışıyor, ücret artıran kazanıyor. Konuşma terapisti üç çocuk annesi Kathryn Middleweek (43), “Ailede bir yaşlı varlığını hissetmeyi o kadar özledik ki. Neden çocuklara bir büyükanne tutmayalım ki diye düşünürken bu hizmeti keşfettim” diyor.

Haberin Devamı

Ailelerin gözdesi 70lik dadılar

ZOR İKNA EDİLİYORLAR

Anna isimli 57 yaşındaki bir büyükanneyi tutmuş. Anna, pandemiden önce kuaförde resepsiyon görevlisiymiş. Ama çocuk eğitiminde alaylı. 33, 29 ve 21 yaşında üç çocuğu ve bir torunu var. Kathryn de bu nedenle güvendiğini söylüyor. Telefona yapışık genç dadıların konaklama ve rahat hayat hevesinde olduğunu söylüyor.

Grand Nanny’deki dadıların çoğunun profesyonel deneyimi yok, tecrübeleri çoğunlukla kendi çocukları ve torunlarına dayanıyor. Yaşlı dadıların pahalı olma nedenlerinden biri de kendi torunları ve ailelerine olan düşkünlükleri. Ailelerinden ayrı kalmaya ikna edilmeleri zor oluyor. Bazı kadınlar yaşlı dadı tercihini “Kocama göz koyma riski olmadığı için” diyerek bazıları da “Benden daha sabırlı” diye açıklıyor.

ÇOCUK GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ

Yaşlılarla çocukların bir arada büyümesi, pandemiden bağımsız olarak da önemli bir ihtiyaç. Araştırmalara göre farklı kuşaklarla büyüyen çocukların gelişimi olumlu etkileniyor. Konuşma yetenekleri güçleniyor. Yaşlılar da çocukların yanında daha hayat dolu ve değerli hissediyorlar.

Ailelerin gözdesi 70lik dadılar

Dadı Margery Williams 63 yaşında, dadılığa 55 yaşında başlamış. Aynı zamanda 88 yaşındaki annesine de bakıyor.

SOSYETİKLER BEKARLIĞA BÖYLE VEDA EDİYOR

Çok zengin olmak, o varlığa uygun yaşamayı bilmek anlamına gelmiyor. Kutlamaların, davetlerin şartları ve görgüsü güncelleniyor. İngiliz Tatler dergisi, sosyetik gelinlerin çok konuşulacak bekarlığa veda partileri için olmazsa olmazlarını açıkladı:

Haberin Devamı
  • Mikonos, Tulum gibi havalı bir konumda arkadaşları tatile çıkarmak.
  • Bir tema belirlemek. Örneğin 60’lar teması veya Britney Spears stili gibi bir tema belirleyip davetlilerden temaya uygun giyinmelerini beklemek.
  • Konuklara özel programlar hazırlamak. Örneğin off-road yapmak veya bir festivale götürmek, turistik tura çıkarmak.
  • Özel yemekler ikram etmek. Sofrayı kişiselleştirmek, konuklara özel jestler hazırlamak, yemek sonunda mutlaka hatıra eşyalardan oluşan hediyeler vermek.

Ailelerin gözdesi 70lik dadılar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder