Rükzan Sağır Buyurun saray dedikodusuna… Kraliyetin geleceği onun ellerinde
HABERİ PAYLAŞ

Buyurun saray dedikodusuna… Kraliyetin geleceği onun ellerinde

İngiltere Kraliyeti, son iki yıldır zor günler geçiriyor. Eski defterler açıldı, tüm dünyanın gözü önünde yüzleşmeler yaşanıyor. Önce Kraliçe’nin torunu Prens Harry, ailesinin ayrımcılığa uğradığını söyleyip 2020’de sarayı terk etti. Şimdi de Kraliçe’nin biricik oğlu Prens Andrew cinsel istismar davasıyla anılıyor. Bu skandallar, 400 yıllık monarşinin varlığını tehlikeye atıyor. Ailenin parlayan tek yıldızı ise Düşes Kate. Yani tahtın ikinci sıradaki varisi Prens William’ın eşi.

Geleceğin kraliçesi olarak görülen Kate, kraliyetin sarsılan itibarının tek kurtarıcısı rolünde. Hem güven uyandırıyor hem geleneksel değerlere bağlı hem de hayranlık veriyor. Kate, gücünün de ailenin içinde olduğu durumun da farkında. Kraliçeliğin yollarına giden taşları adım adım döşüyor.

Haberin Devamı

Buyurun saray dedikodusuna… Kraliyetin geleceği onun ellerinde

SADIK BİR EKİP KURDU

Bu ay yayınladığı 40’ıncı yaşına özel portreleri ile de taht için büyük bir iddia sergiledi. Her zaman en rahat halleriyle, doğa içinde, spor şık kıyafetlerle, çocuklarına düşkün bir anne imajına uygun pozlarla yeni yaşını kutlardı. Bu defa Hollywood’u kıskandıracak bir ihtişamla çıktı. Bu karelerin arka planı fotoğraflardan daha heyecanlı!

İşte şifreleri: Ailenin 11 yıllık üyesi Kate’in kendisine çok sadık küçük bir danışman ekibi var. Bunlardan biri de eşi William. Statüsünü şekillendirmesine yardım ediyor. Stilisti de sekiz yıldır yanında. Bu pozlar için çocuklarının da fikrini almış. Fotoğrafçısı Paolo Roversi ile geçen kasımda tanışıp pozları kurgulamaya başlamışlar.

Buyurun saray dedikodusuna… Kraliyetin geleceği onun ellerinde

BİR TEK TACI EKSİK

Her adımı görüntülenen Düşes, ne var ki poz vermeye düşkün değil. Onun için bu çekim farklı geçmiş. Roversi, “Bu tür bir çekime alışkın değildi” diyor. Yani Düşes’in yeni bir şey denediğini doğruluyor. Daha önce çok kez kullandığı, merhum kayınvalidesi Diana’ya ait yüzüğü bu karelerinde de kullandı. Ailenin geçmişini ve değerlerini yaşatmaya devam edeceğini bir kez daha vurgulamış oldu. Kraliyet hayatı uzun bir yolculuk.

Dün, bugün ve geleceği aynı anda yaşatma yolculuğu. Kate, bu konuda ustalaştığını da ilan ediyor. Kraliyeti temsil etmek hem semboller taşımak hem de bir tür tiyatro oynamaksa, en çok ve ilk bakışta göze çarpacak olan şey portre fotoğraflar. İşte Düşes de ‘başında bir tacı eksik’ dedirten modern kraliçe izlenimini bu mesajlar ile vermeye başladı.

Haberin Devamı

İZİNLİ GÖRGÜSÜZLÜK

Süper model Kendall Jenner’ın arkadaşının düğünü için tercih ettiği kıyafet tartışıldı. İzin alarak giydiğini söyledi. İyi ama bize öğretilen, düğünde gelini gölgede bırakmanın görgüsüzlük olduğuydu. Tabii bunu bilene sordum, İletişim ve Zarafet uzmanı Gökhan Dumanlı, düğüne uygun giyim adabının evrensel kurallarını anlattı:

Buyurun saray dedikodusuna… Kraliyetin geleceği onun ellerinde

  • İlk kural; düğünde beyaz giyilmez. k Yakınlık derecesi ne olursa olsun özenli görünmek güzeldir, evlenen çifte verdiğiniz değerin göstergesidir.
  • Ancak tüm dikkatleri üzerinize çekecek türden kıyafetler buna dahil değildir.
  • Kendall’ın seçimi “Arkadaşımı iyi temsil etmeliyim” niyetiyle açıklanamaz. Gelin izin vermiş olabilir. Ama önemli olan bu izni istemek zorunda kalmayacak bir seçim yapmaktır.
  • Hayatta yazılı olmayan bazı kurallar vardır, gerçek zarafet sahipleri bu kuralları okuyabilenlerdir.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder