Rükzan Sağır Kanser araştırması yaparken keşfettiler! İki Türk bilim kadınından güzellik teknolojisinde çığır açan buluş
HABERİ PAYLAŞ

Kanser araştırması yaparken keşfettiler! İki Türk bilim kadınından güzellik teknolojisinde çığır açan buluş

Sizlere iki Türk kadının dünyanın konuştuğu başarı hikayesini anlatmak istiyorum... Moleküler bilimciler Merve Yıldırım ve Polen Koçak. İkisi de 32 yaşında. Yeditepe Üniversitesi’nde Genetik ve Biyomühendislik okurken tanıştılar. Yıldırım’ın annesine önce meme kanseri ve dört yıl sonra da mezotelyama (akciğer zarı) kanseri teşhisi konulması, iki arkadaşın da bilimsel çalışmalarını etkiledi. Kanser tedavisi üzerine uzmanlaşmaya başladılar. İki bilimci kadın geliştirdikleri tedavi yöntemini Yıldırım’ın annesine uygulamak istedi. Ancak kanser çok hızlı bir şekilde annesini hayattan kopardı. Yıldırım, annesinin anısına çalışmalarını kansere adadı. 2-3 ay ömür biçilen bir kanser hastasında tedavileri etkili oldu. Hasta, beş yıldır hayatta. Bu durum ikisini cesaretlendirdi. Girişimci olmaya karar verdiler. Çünkü bu alanda ilerlemek için güçlenmeye ihtiyaçları vardı. Uzmanlaştıkları teknolojiyi yara iyileşmesi ve obezite alanında uygulamak istediler. Paris’te katıldıkları bir kongrede yaptıkları sunum, sektörün önde gelen kozmetikçilerini harekete geçirdi. Burada Koçak ve Yıldırım’a, geliştirdikleri yöntemi kozmetik ürünlerde kullanmalarını önerdiler.

Haberin Devamı

Kanser araştırması yaparken keşfettiler İki Türk bilim kadınından güzellik teknolojisinde çığır açan buluş

ÇENE VE BOYUN İÇİN SİHİR

Bu noktadan sonra çalışmaları, tüm dünya kadınlarını etkileyecek bir potansiyele kavuştu. Söz konusu yöntem, eksozom teknolojisiydi. Eksozomlar, hücrelerin iletişiminden sorumlu, küçük kargo molekülleri. İşte Yıldırım ve Koçak da onları komut vererek eğiten yöntemler üzerine çalışıyordu. Hücrelere ‘yağdan kurtul’ mesajı gönderen moleküller elde ettiler. Koçak ve Yldırım’ın farkı, bitkilerde bulunan eksozomları kullanmaları. ABD Delaware’de kurdukları Sick Science şirketi ile ilk kozmetik ürünleri ‘ShapeShift V-Line Jaw Defining Serum’ bu hafta dünyaya tanıtıldı. Bu serumun iddiası, sadece günde iki kez çene ve boyuna uygulanarak dört haftada çene hattını belirginleştirmek ve boynu sıkılaştırmak. Serum, yağ hücrelerindeki sıvı rezervlerini hedefliyor. Yağ hücrelerine zarar vermeden onları azaltarak bir yağ yakıcı görevi görüyor. Bunun, iğnesiz, ameliyatsız mümkün olması, bilim ve güzellik sektöründe büyük heyecan yaratmış durumda. Nisanda saç serumu çıkaracaklar. Dahası çatlak ve selülit için de çözümleri var. Hamile olan Koçak, çatlak sorunu ailesinde ırsi olmasına rağmen hamileliğini kendi geliştirdiği serumla çatlaksız tamamlamış. Anlayacağınız kozmetik endüstrisinde, iki Türk kadını öncülüğünde yeni bir sayfa açıldı. Markalarının ilk yılda 2 milyon dolarlık piyasa değerine kavuşması tahmin ediliyor!

Haberin Devamı

Kanser araştırması yaparken keşfettiler İki Türk bilim kadınından güzellik teknolojisinde çığır açan buluş

KANYE WEST KADIN DOSTU MU?

Kanye West, karısı Bianca Censori’nin stilini yönetiyor. Stil dediysem, çıplaklığını. Her geçen gün çıplaklık dozu arttı. Memeleri açık gezdi. Sonra sadece bir külotlu çorapla. En son bu hafta külotlu çorabı, iç çamaşırsız giyip Paris’te ortaya çıktı. Censori’nin tüm bu çıplaklığının yanında West de yüzünü tamamen kapatarak geziyor. Bir gölge gibi. Birçok kesim onu karısının bedenini teşhir ederek menfaat sağlamakla, karısını küçük düşürmekle suçluyor. Peki onu savunanlar ne diyor biliyor musunuz? Gerçek bir kadın dostu olduğunu! Karısının güzelliğini sergileyip onu yücelterek yanında bir hiç gibi gezdiğini söylüyorlar. Böyle kadın dostluğu olmaz olsun.

Haberin Devamı

Kanser araştırması yaparken keşfettiler İki Türk bilim kadınından güzellik teknolojisinde çığır açan buluş

MODERN AİLELER ÇOCUK YETİŞTİRMEDE NEREDE ÇUVALLIYOR?

Amerikalı psikanalist Erica Komisar, modern ailelerin daha çocukları uyuturken hata yapmaya başladığını söylüyor. Çocukları tek başlarına uyumaları için odaya kapatma hatası. Bunu örnek alan aileleri uyarıyor. Çünkü uyku hali çocuklar için korkutucu. Çocuklara bakım verenlerin, onlara en çok uyku anında güven sağlamaları gerektiğini söylüyor. Uykuya dalana kadar bir çocuğun yanında olmak ona hayat boyu ihtiyaç duyacağı güven duygusunun temelini veriyor. Amerika’nın ‘bağımsızlığı öğrensin diye’ çocukların kendi kendine uyumalarını bilimsel olarak pazarlamasına karşı çıkıyor. “Asker gibi yetiştirilen çocuklar, yetişkinlikte kırılmaya daha müsait kişiler olur” diyor. Modernleşme ezberine kapılan ailelerin dikkatine. Çocukları dizinde sallayarak uyutan Anadolu kültürünün bilgeliği, gerçekten bilimsel yani!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder