Rükzan Sağır Richard Gere öpücüğü ve 15 yıllık kabus
HABERİ PAYLAŞ

Richard Gere öpücüğü ve 15 yıllık kabus

Richard Gere, 2007’de Hindistan ziyaretinde Bollywood yıldızı Shilpa Shetty’yi öpünce hem kendi başını hem de oyuncunun başını derde soktu. Toplum içinde öptüğü için yerel hassasiyetlere zarar vermekle suçlandı. İkisinin de posterleri yakıldı. Hatta hakkında müstehcen bir eylem yapmaktan dava açıldı. Tutuklanması istendi. Gere, AIDS etkinliği olduğu için aktrisi öptüğünü, öpüşmenin sağlıklı olduğu mesajı vermek istediğini söyleyip özür diledi.

Budizm’in ruhani lideri Dalai Lama ile yakın ilişkisi etkili oldu. Affedildi. Ülkeye bir daha alınmama eşiğinden döndü. Budizm inancına sahip Gere, ülkenin Hollywood’a ve dünyaya açılan önemli bir kültürel elçisi olarak görülüyordu çünkü. Peki ya kadın oyuncu? Onun hakkındaki dava sürdü. Kabus peşini bırakmadı. Çünkü böyle bir öpücüğe karşı gelmemekle, direnmemekle suçlandı!

Haberin Devamı

Richard Gere öpücüğü ve 15 yıllık kabus

ÖZÜR DİLEMEDİĞİ İÇİN

Kariyeri çalkalandı. Özür dilemeyi reddetti. Hatta Gere’in özür dilemesini de tuhaf bulduğunu söyledi. “Bu onun kültüründe var. Bu kadar tepki gösterecek bir şey yoktu. ‘Aşka Davet’ filmindeki sahneyi canlandırmak istedi. Etkinliğe katılanları neşelendirmek için masum bir öpücüktü” dedi. Olayın esas mağduru olduğu halde, Gere’in öpücüğü onun için de sürpriz olduğu halde tam 15 yıl boyunca bu olayın gölgesinde kaldı.

Sonunda geçen ay mahkeme, davayı karara bağladı. Shetty’ye yönelik suçlamaların temelsiz olduğu, Gere’in romantik fırsatçılığının mağduru ve bu olayın ‘1 numaralı kurbanı’ olduğunu söyleyen hakim, davanın düşmesine hükmetti.

46 yaşındaki oyuncu, bu olay başına gelene kadar ülke sınırları dışında da en çok tanınan Hint yıldızlardan biriydi. Uzun süre kabuğuna çekilmek zorunda kaldı. Bu dünya zaten en çok kadınlara ve doğrularını savunanlara dar ediliyor… Şaşmıyor.

OSCAR TÖRENİNİ HOLLYWOOD NEFRETİ KURTARIR

Oscar törenini 2018’den bu yana kimse sunmuyor, sunamıyor. Bu yıl seçilecek sunucu, 94 yıllık törenin kaderini de belirleyecek. Çünkü… Oscar, son yıllarda reytinglerde çakıldı. Oscar veren Akademi küllerinden doğmak istiyor. Zira geçen yıl reytingi yüzde 51 azaldı, sadece 18.9 milyon kişi izledi. Onun için birden çok sunucu seçeneği düşünülüyor.

Haberin Devamı

2019’da sunucu Kevin Hart’ın eski homofobik sözleri çıkınca Oscar sunuculuğu iptal edilmişti. 2020 ve 2021 pandemi gölgesinde sunucusuz geçti. Bu yıl için adı geçen sunucular arasında yeni nesil yıldızlar var. Selena Gomez, Pete Davidson, Tom Holland, Zendaya gibi… İzleyicileri ekrana çekmek ve “Bakın, çağa uygunuz” demek için yeni neslin ikonlarını kullanmak istiyorlar. Ama bu hesap Oscar’ın matematiğine, kimyasına o kadar zıt ki.

SİVRİ DİLLİ ÖZELEŞTİRİ

Bir defa 25 yaş üstü izleyiciler bu isimleri doğru düzgün tanımıyor. 25 yaş altı da Oscar’ı umursamıyor. Onlar için Hollywood, ‘TikTok’tan ibaret. Çare, her sunuculuğunda Hollywood yıldızlarını haşlayan komedyen Ricky Gervais’te.

Çünkü o, ekran başında bizlerin içinden geçenleri doğrudan o ünlülerin suratına bakarak söylüyor. 2020’de Altın Küre’de salona “Burayı siyasi bir konuşma yapmak için bir platform olarak kullanmayın. Halka herhangi bir şey hakkında ders verecek bir pozisyonda değilsiniz” demişti. Gerçek yenilik, Akademi’nin de böyle sivri dilli bir ağızdan özeleştiri vermesi olur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder