Rükzan Sağır Tasarımcı Cihan Nacar'dan 'Broadway'den İstanbul'a Müzikaller' kostümlerinin hikayesini öğrendim
HABERİ PAYLAŞ

Tasarımcı Cihan Nacar'dan 'Broadway'den İstanbul'a Müzikaller' kostümlerinin hikayesini öğrendim

Usta sanatçı Haldun Dormen, Broadway esintilerini Türk müzikalleriyle bir araya getiriyor. ‘Broadway’den İstanbul’a Müzikaller’ projesi, İstanbul Uniq Açıkhava Sahnesi’nde perdelerini açtı. Müzikal, Asuman Dabak, Canan Ergüder, Emre Altuğ, Pelin Karahan, Pelin Akil, Nilsu Berfin Aktaş, Lilya İrem Salman, Pelin Uluksar gibi birbirinden ünlü yıldızları aynı sahnede buluşturuyor. Gidince performanslar kadar kostümlere de hayran olacağınız garanti. Her biri ayrı bir sanat eseri gibi. Gerçek bir görsel şölene hazır olun. Çünkü projenin kostümlerini son yıllarda işleriyle ses getiren tasarımcı Cihan Nacar hazırladı. Her tasarımcıya nasip olmayacak ve titizlik gerektiren bu proje için nasıl çalıştığını Nacar’a sordum. “Proje masaya konduğunda kostüm tasarımları için beni uygun görmüşler, teklif edilmesi bile benim için gurur vericiydi. Hemen kabul ettim” dedi.

Haberin Devamı

Tasarımcı Cihan Nacardan Broadwayden İstanbula Müzikaller kostümlerinin hikayesini öğrendim

HER HAREKETE ÖZEL TASARIM

Profesyonel her işte olması gerektiği gibi Nacar kostüm çalışmalarına proje onayıyla eşzamanlı başlamış. Tamamlanması da sahnenin son provalarına denk gelmiş. “Eklenen veya çıkartılan her yeni hareket, her yeni duygu benim için de önemli düzenlemeler gerektirdi” dedi. Geçen haftalarda Çırağan Sarayı’nda 76 farklı modeli giydirdiği muhteşem defilesinden sonra müzikal oyuncuları giydirmenin incelikleri için ise “Müzikalde işler defilelerin tam tersi.

Sahne çok dinamik. Tasarımı giydirdiğiniz oyuncu, aynı anda hem dans ediyor hem şarkı söylüyor hem de oyunculuk sergiliyor. Oyuncunun odağını kostüm ile dağıtmamalısınız. Yani tasarım giyene hizmet etmek, oyuncunun attığı her adımı, her hareketi büyütmek, onun performansına eşlik etmek zorunda” diye özetledi.

Tasarımcı Cihan Nacardan Broadwayden İstanbula Müzikaller kostümlerinin hikayesini öğrendim

HER OYUNCUYA 3 KOSTÜM

Oyuncuları, sahneyi riske atacak hiçbir teknik ya da deneysel çalışma kullanmadığını anlatan Nacar, ‘bodysuit’ denilen tek parça tasarımlar konusundaki ustalığının avantajlarını yaşamış. İmza tasarımları arasında yer alan bodysuit’leri el işlemeleriyle birleştirerek hareket kolaylığı sağlamada kullanmış. Her oyuncu için üç kostüm hazırlayan Nacar, “Sahne arkasında koca bir ekip ihtiyaç duyulacak tüm ekipmanlarla hazır bekledi. Tüm kostüm değişiklikleri ve muhtemel aksiliklere hazırdık. Sahne tamamlandığında Haldun Bey’in (Dormen) takdirini almak bütün yorgunluğumuzu aldı” dedi.

Haberin Devamı

HALDUN DORMEN FARKI

Haldun Dormen, özel hiçbir istekte bulunmadığı gibi Nacar’ı özgür bırakmış. Ülkemizde dünya standartlarının çok üstünde sanatsal etkinlikler görmek ve Dormen dönemine denk gelebilme ayrıcalığının tadını çıkarmak düşüyor bize!

Tasarımcı Cihan Nacardan Broadwayden İstanbula Müzikaller kostümlerinin hikayesini öğrendim

Shakira’yı örnek almayın

Shakira, futbolcu Pique ile 12 yıllık birlikteliğini ihanet nedeniyle sonlandırdı malum. Kolombiyalı Shakira, Barcelona’da oynayan Pique için ülke değiştirip İspanya’ya taşınmıştı. “İlişkide her zaman iki taraftan biri fedakarlık yapmak zorunda. O ben oldum. Kariyerimi ikinci plana attım. İspanya’ya geldim. Bu sayede oğullarım için tam zamanlı annelik yapabildim” dedi. Ama bu hikayede yanan da kendisi oldu. İspanya’da 14.5 milyon Euro vergi kaçırmakla suçlanıyor. Değdi mi gerçekten?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder