Rükzan Sağır Turnusol kağıdı olarak kırmızı halı
HABERİ PAYLAŞ

Turnusol kağıdı olarak kırmızı halı

Eylül ayı ile birlikte ödül ve moda sezonu da açıldı. Ama bu törenlerin bazı demirbaşları ortada yoktu. Çünkü bu büyük davetlere aşı sertifikası ve negatif test sonucu bildirme zorunluluğu getirildi. Bu davetlerde daha önce yer alıp bu kez yer almayan yıldızlara bakarak aşı olmadıklarını söylemek mümkün hale geldi. Öyle ki podyuma çıkmayan yeni nesil modeller Bella Hadid ve Emily Ratajkowski, aşı karşıtı damgası yememek için hemen aşı olduklarını açıklama zorunluluğu hissetti. En son Hollandalı eski süper model Doutzen Kroes, aşı karşıtı olduğunu ilan etti.

Haberin Devamı

MELEKLER YANLIŞ TARAFTA

Destekleyenler arasında Gisele Bündchen, Lais Ribeiro gibi eski Victoria’s Secret melekleri vardı! Doutzen mart ayından bu yana ilk kez paylaşım yapıyor ve onda da “Sağlık durumumu ispatlamaya zorlanamam. İfade özgürlüğümü kullanıyorum” diyerek akıllara ziyan bir açıklama yapıyor. Yıllarca taktığı ‘melek kanatlarıyla’ kadınlara bedenleriyle ilgili travmalar yaşatan şekilci bir sistemin parçası olan bu kadının belli ki aklı karışık. Yine yanlış tarafta! Oysa aşı olan kimse sağlık durumunu ispatlama yarışında değil. Bugün çocuk felci, çiçek, kızamık, kabakulak, difteri, kızamıkçık gibi hastalıklarla uğraşmamamızı aşılara borçluyuz.

SIRÇA KÖŞKTEN KONUŞMAK KOLAY

Ne kadar sağlıklı olduğuna bakmaksızın öldürdüğü kanıtlanmış COVID-19 gibi bir hastalığa karşı aşılanmak kişisel bir durumu kanıtlamak değil, parçası olduğun toplumun yararına hareket etmektir. Milyarlarca insan her gün topluma karışarak hareket etmek zorunda. Doutzen gibi yıllarca sırça köşkünden çıkmadan da yaşayabilecek güçleri yok... Eğlence dünyasının aşı şartıyla ünlüleri köşeye sıkıştırma stratejisi çok akıllıca. Şimdi sıra, salgınla ilgili yanıltıcı söylemleri nedeniyle eski başkan Trump’ın hesabını sansürleyen Facebook’un (Instagram’ın sahibi) Doutzen’e karşı alacağı aksiyonda.

Turnusol kağıdı olarak kırmızı halı

ETEK GİTEN BABALAR

Megastarımız Tarkan, kızı Liya için evde tütü giydi, kalplerimizi eritti. Megastarlığın hakkını babalıkta da verdiğini gösterdi. Starlık kavramına iyi bir ebeveyn olmaya çalışmak da dahil çünkü. Kız babası olmanın ne kadar eğlenceli olduğunu dünya yıldızları da sık sık paylaşıyor. Bradley Cooper, kızı Lea istediği için dadı kılığına girmişti. ‘Kaya’ lakaplı Dwayne Johnson da kızlarının emrinde. Tırnaklarını boyatıyor, Barbie’leri ile oynuyor, onların dünyasına dahil oluyor. İyi görüntü, güçlü yetenek kimseyi star yapmaya yetmiyor. Starlık, erişilmez görüntünün altında insani duyguları ne kadar koruyabildiğin, ne kadar büyütebildiğinle ve kendinle eğlenebilmekle ölçülüyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder