Rükzan Sağır Yeni nesil sevgi jargonu: Alışveriş uygulamasından beğendiği ürünleri hediye etmek
HABERİ PAYLAŞ

Yeni nesil sevgi jargonu: Alışveriş uygulamasından beğendiği ürünleri hediye etmek

Sevgilinizin kullandığı alışveriş uygulamasının şifresini bilseniz, beğenileri listesine aldığı her şeyi hediye etmek ister miydiniz? Peki beğeni listenize eklediklerinizi size bir bir hediye ettiğini fark edince ürün beğenmeye devam eder miydiniz? İşte bu hafta gençlerin gündeminde bu tartışma vardı. Bir kullanıcı sosyal medyada “Trendyol şifresi elimde olduğu için favorilerinden seçerek hediye aldığımı öğrenen manitanın yeni favorileri. Bu kızın gerçekten insafı yok” yazıp listenin görüntüsünü atmıştı. Listede 2945 liralık ayakkabı, 3590 liralık gözlük vardı. Yeni nesil bir sevgi gösterisi olarak ilk üç gün bu tür bir jesti ben de desteklerim. Fazlası istismardır. Çoğu kullanıcı da bu tür bir tavrın ‘sömürü’ olduğunu savunmuş. Ayrıca bu görgüsüzlüktür.

Haberin Devamı

KARŞILIKLI OLURSA BAŞKA

Çiftler arasında karşılıklı gerçekleşiyorsa bu bir hediyeleşme rutini olarak görülebilir. Ayrıca yazılı olmayan evrensel bir kuraldır; hediyenin en makbulü, “Görünce aklıma sen geldin, aldım” hediyesidir. Sevgili için zahmet etmek ile masraf etmek arasında ince bir çizgi var. Zihin sağlığını koruma amaçlı bir hareket olan ‘We Are Not Really Strangers’ platformu, yeni nesil ‘aşk dili’nin şifrelerini paylaşmıştı.

İhtiyacı olanlar için buraya bırakıyorum: Spotify’da veya iMusic’te ortak şarkı listesi oluşturmak, birlikte dijital platformdan dizi izlemek, yeni bölümleri izlemek için yan yana olmayı beklemek, “Ne var ne yok, aklım sende” diye sürpriz bir mesaj atmak, benzincide “Bir şey istemiyorum” dediği halde sevgilisine sevdiği atıştırmalıklardan almak, birlikte güldüğünüz esprilerle ilgili sosyal medya videolarını, tweetlerini, capslerini paylaşmak, sevdiği yemekten yapmak, güldürmek, “Dualarım seninle” demek, ona dair küçük ayrıntıları hatırlamak.

MEGHAN MARKLE TİPİ EŞİTLİK ANLAYIŞI

İngiliz Prens Harry’nin eşi Düşes Meghan (Markle), bu hafta İngiltere’de cinsiyet eşitliği konulu bir konuşma yaptı. Yedi dakikalık konuşmasında 54 kez ‘Ben’ dedi. Yani yaklaşık bir dakikasını sadece ‘Ben’ demeye ayırmış oldu. Kendi hayatından atıflar yaptı. İyi de kim olarak? Kendinden bir Külkedisi, bir halk kahramanı yaratma çabası çok komik.

Haberin Devamı

Böyle kişilere milyonlar kazandıran, kanaat önderi üniforması giydiren platformlara çok kızıyorum. Bir defa eşitlik veya kadın haklarından bahsedecek son kişilerden biri. Kendisi bir Prens ile evli! Melez olduğu için ırkçılığa uğradığını söyleyip sarayı terk etti. Kocasıyla ABD’ye yerleşti.

SAMİMİYETSİZLİK KRALİÇESİ

Biliyorsunuz ‘ırkçılık mağduriyeti’ şu ara çok kullanışlı. Meghan bu rüzgarı arkasına aldı. Verdiği röportajlarda sürekli ailenin Harry ile kendisini dışladığını ima ediyor. Çocuklarına taht varisliği düşmemesine taktı. E doğru. Taht sıralamasında kocası geride.

Onlar için de istisna yapmadılar. Yani eşitlik diye bağıran Düşes, önce ‘Düşes’ unvanını reddetmekle başlayabilirdi. Eşitlik anlayışının “Sarayın tüm ayrıcalıkları niye (eltisi) Düşes Kate kadar bana da sağlanmadı” seviyesinde olmadığı konusunda belki bu sayede biraz samimi görünürdü.

YILIN EN LEZZETLİ FESTİVALİ

Haberin Devamı

Elazığ usulü içli köfteler ile artisan kruvasan, acuka ve tarhanalar ile sağlıklı meyve cipslerini aynı çatı altında bir araya getiren yeni bir festivalimiz var. Yeme içme etkinliklerinin sadece ‘sokak lezzetleri’, ‘sağlıklı’ veya ‘geleneksel’ gibi tektip bir formata sığdırılmadığı bu festival, İstanbullular için de şehre dönüş buluşması olacak. Yarın Akmerkez’de ‘Gurme’ konseptiyle başlayan ‘Food For You’ festivali, 10 ve 11 Eylül’de de devam ediyor.

Sadece yeme içme, tadım aktiviteleri değil, aynı zamanda pişirme deneyimleri de vadediyor. Benim ilgimi en çok Diyetisyen Özge Uğur’un vereceği ‘pişmeyen havuçlu kek’ ve ‘detoks dondurması’ tarifleri eğitimi çekti. Cumartesi de Türk Suşisi eğitimi veren bir atölye varmış. Yerel ile yeni dünyayı sentezleyen her organizasyona hep destek tam destek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder