Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Çocuklarda hayal gücünü geliştiren öneriler
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren öneriler

Hep aynı dört duvarın içinde farklı şeyler yapmaya çalışmak, evdeki imkanları kullanarak çocuğumuzun eğitimine ve gelişimine katkı sağlamak çok zor görünüyor biliyorum. Başlardaki heyecanımız ve motivasyonumu kalmadı. Dolayısıyla sabrımızda biraz zorlanmaya başladı. Ama ebeveyn olarak dişimizi sıkmaya devam. Evi ve evdeki her şeyi çocuklarımızın gelişimi için değerlendirme zamanı. Bu hafta da her hafta olduğu gibi hem size hem çocuklarınıza keyif verecek etkinlikler, çocuğunuzla sağlıklı diyalog kurmanızı sağlayacak bir kitap ve hepimize pozitif enerji yükleyecek bir sayfa önerisi hazırladım. Umarım beğenirsiniz!

Haberin Devamı

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi

Sallanan at yapımı

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren öneriler

Bu hafta çocuklarımızla hem eğlenceli hem de şirin mi şirin bir etkinlik yapacağız. Boş tuvalet kağıdı rulolarından sallanan atlar yapacağız. Bu atları ister duvarınıza, ister kapınıza asabilirsiniz isterseniz de biblo olarak çocuğunuzun odasına koyabilirsiniz. Benim oğlum asmak yerine oynamayı seçti. Üzerine figür oyuncaklarını koyup oyunlar kurdu. İnşallah sizler de bizim kadar keyif alırsınız.Çocuklarda hayal gücünü geliştiren önerilerİhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• İki adet boş tuvalet kağıdı rulosu

• Kahverengi şönil

• Asmak için biraz ip ve ya yün

• Kuyruğu için ister yün kullanın ister benim gibi rafya kullanın

• Süslemek için biraz pul/taş ne varsa yoksa da boyayabilirsiniz

• Eyerini boyamak için ben gümüş renk kullandım siz istediğiniz renge boyayabilirsiniz ya da doğal haliyle bırakabilirsiniz

• Yapıştırmak için silikon tabancası veya sıvı yapıştırıcı

• Makas

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren önerilerİlk

Eyer ve üzengileri aynı renge boyayalım. Ben gümüş rengi seçtim ama siz istediğiniz rengi seçebilirsiniz. Sonra üzengileri bir ip ya da yün ile eyerimize yapıştıralım. At kafamıza ister pul/taş yapıştıralım isterseniz de boya ile küçük noktalar boyayalım. Boş tuvalet kağıdı rulomuzun arkasına atımızın kuyruğu için rafya veya yün yapıştıralım. Şönillerimizi de sallanan kısım olması için kızak şeklinde yapıştırıp şekil verelim.

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren öneriler

Sırada tüm parçaları birleştirmek var. İster silikon tabancasıyla ister sıvı veya stick yapıştırıcı ile yapıştırabilirsiniz. En üstüne de yine yün ya da ip geçirerek asılacak hale getirebilirsiniz ya da asmayacaksanız bu işlemi atlayabilirsiniz. İşte hazırız! Umarım beğenirsiniz.

Haberin Devamı

Haftanın anne etkinlikleri önerisi

Karlı evler yapımı

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren öneriler

Türkiye’nin çeşitli illerine bir dolu kar yağdı. Instagram karla oynayan anneler ve çocuklarının fotolarıyla şenlendi. Maalesef bizim buralara kar yağmadı ama biz yine de karı evimize taşıdık. Kartondan karlı evler yaptık ve baş köşemize koyduk. Madem gündem kar o zaman siz de yapmak istersiniz diye düşündüm. Umarım beğenirsiniz.

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren öneriler

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Karton parçaları

• Beyaz bir kalem yoksa beyaz boya ve fırça

• Makas

• Silikon tabancası

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren öneriler

İlk olarak kartonumuzdan çeşitli boyutlarda ev şeklinde parçalar kesiyoruz. Ben bir de çam ağaçları kestim. Taban olarak bir karton koli kullandım ve onun üstüne de evler çizdim.

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren önerilerArdından tüm çizdiğim evleri ve ağaçları beyaz kalemle boyadım.

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren öneriler

Son olarak hepsini karton kolimin üzerinde birleştirerek yapıştırdım. İsterseniz ve evinizde varsa bir led ışıkla aydınlatabilirsiniz de.

Haberin Devamı

Haftanın çocuk kitabı önerisi

Hayal Gücü Sınır Tanımaz / Özge Selçuk Bozkur / Sola Kidz

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren öneriler(Resim 11)

Çocuklara kitap okumanın sayısız faydası var bunu hepimiz biliyoruz. Ancak kitapları sadece okumak yeterli değil. Her fırsatta söylediğim gibi okuduğunuz kitaplar üzerine konuşmak, kitabın konusu veya içeriğiyle ilgili diyaloglar oluşturmak en az kitabı okumak kadar önemli. Ancak bu sayede çocuğunuzun o kitaptan neler anladığını, neleri içselleştirip neleri öğrendiğini görebiliyorsunuz. İşte o zaman okuduğunuz kitap işlevini tamamlamış oluyor. Bu hafta size önereceğim kitap bol diyalog içeriyor. Çocuk Gelişimi ve Özel Eğitim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt’un yazdığı ve Sola Kidz’den çıkan Hayal gücü Sınır Tanımaz adlı kitaba hayran kaldım. Çünkü bu kitap sayesinde oğlumla dakikalarca süren yaratıcı bir beyin jimnastiğinin içinde buldum kendimi. Scamper Tekniği ile kurgulanmış hem eğlenceli hem de inanılmaz etkili bir kitap bu. Tek bir nesne üzerinden yedi farklı aşamada hayal gücünü geliştirmeyi hedefleyen bir teknik Scamper. Bu teknik bu kitapta dört kişilik bir ailenin, “Mutlu Aile Saati”nde bir araya gelerek oynadığı bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Böylece somut bir örnek üzerinden yedi farklı senaryoda çocuklar ve ebeveynler hayal kurmaya ve beyin fırtınasına başlıyor. Sadece kitabın ana karakteri Aslı ve ağabeyi Arca değil, anne ve babaları da fikirler üretiyor, sorular soruyor. Herkes birbirinin fikrini saygılı bir şekilde dinliyor ve birlikte eğleniyor. Özge Selçuk Bozkurt bilgiyle, öneriyi akıcı bir hikaye ile birleştirip bize sunuyor. Her aşamadan sonra topu bize atıyor ve çocuğumuzla harika bir diyaloğun başlamasını sağlıyor. İşte asıl eğlence de o zaman başlıyor. Ciddi ciddi düşündüren, kıkır kıkır güldüren ve kaliteli zaman geçirmenize neden olan harika bir kitap bu. Oğlumun bu kitaptan aldığı zevki görünce yaşadığım heyecanı anlatmam pek mümkün değil. Ama şunu söyleyebilirim ki bu kitabı elimize aldığımız ilk günden beri sadece kitap okuma saatlerinde değil oyun saatlerinde bile ondan sayısız kez faydalandık. İşte tüm bu sebeplerden size de canı gönülden tavsiye ediyorum.

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@1_arti_3uz_annesi/ Demet Özkan

Çocuklarda hayal gücünü geliştiren öneriler(Resim 12)

Zaman zaman kendimi isyan ederken buluyorum. Bir yanda çocuk bir yanda koca bir yanda ev işleri ve kendi kariyerim derken hiçbir şeye yetişemediğimi hissediyorum. Ne zaman azıcık söylensem hemen iki çocuklu arkadaşlarımdan ve takipçilerimden “Ben ne yapayım bende bir de iki çocuk var” diye tepki alıyorum. Bu hafta size önereceğim sayfanın sahibi annenin dört çocuğu var. Üstelik ilk çocuğundan sonra üçüzleri olmuş. Demet Özkan’ı aranızda mutlaka takip edenler vardır. @1_artı_3uz_annesi adlı sayfanın sahibi Demet Hanım büyük oğluna kardeş yapmak isterken doğal yollarla üçüzlere hamile kalmış. Üstelik üçüzler 30 haftalık doğup prematüre oldukları için 56 gün kuvözde kalmışlar. Ben bir çocuğa yetişemezken o dört çocukla yardımcısı olmadan inanılmaz bir hayat yaşıyor. Onun hayatını en doğal haliyle izlemek bana inanılmaz bir enerji veriyor. Çünkü tüm o karmaşayı akla hayale sığmayacak bir pozitiflikle yansıtıyor bize. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de eğlenceli videolar çekiyor. Hayran olmamak gerçekten imkansız. Ne zaman kendinizi bunalmış, yalnız ve/veya her şey üzerinize geliyormuş gibi hissederseniz hemen Demet Özkan’ın sayfasına girin. Hem eğlenin hem halinize şükredin derim!

https://www.instagram.com/1_arti_3uz_annesi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder