Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok!
HABERİ PAYLAŞ

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok!

Eve gelen kargo kolilerini ya da biten yoğurt kaplarını atmak yok. Boş kavanozları, yumurta kaplarını ya da konserve kutularını da atmak yok! Neden mi? Çünkü geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmayacağız! Kullanmadığımız her türlü materyalden çocuklarımıza bir oyun ya da oyuncak yapmaya, evimiz içinse şık bir aksesuar yaratmaya devam edeceğiz. Ta ki siz de benim gibi eşinizden ya da sevdiklerinizden “Sen yakında evdeki malzemelerden ideal koca da yaparsın” yorumunu duyana kadar! Hayır şaka değil! Dün kocam bana aynen bu cümleyi kurdu. Tabii ki henüz o noktaya gelemedim, hem zaten kocamdan da memnunum. Ama kendimizi bu hızla geliştirirsek daha başka neler yapabileceğimizi kim bilebilir ki?

Haberin Devamı

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Kartondan gitar

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok

Bugünkü çocuk etkinliğimiz sevimli bir gitar yapmak. Çocuğunuzun oyuncak kutusunda gerçek bir gitar varsa bile inanın bu etkinlik onun yine de dikkatini çekecek. Hem keyif verecek hem kaliteli zaman geçirmenizi sağlayacak.

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Koli kartonlarından gitar şeklinde 3 parça, 1 küçük bir daha büyük dikdörtgen parça
  • Misina
  • Silikon tabancası
  • Maket bıçağı
  • İstediğiniz renk boya ve boyamak için fırça

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok

Koli kartonlarından gitar şeklinde 3 parça kesin. Bu parçalardan ikisine maket bıçağıyla daireler kesin. Delik açmadığınız kartonun bir yüzü hariç tüm kartonlarınızı istediğiniz renkte boya ile boyayın. Delikli kartonlar en üstte kalacak şekilde yapıştırın. İnce kısmına küçük dikdörtgeni kalın kısmına büyük dikdörtgeni aynı hizada olacak şekilde yapıştırın. Sırada misinalarımızı geçirmek var. İsterseniz bir çöp şiş veya kalın bir iğne yardımıyla misinaların geçmesini istediğiniz delikleri açabilirsiniz. Gitarınızın büyüklüğüne göre dört sıra misina yeterli olacaktır. Ve hazırsınız!

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Yoğurt kasesinden hasır saksı

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok

Oğlumla her gün en az bir etkinlik yapıyoruz ama haftada en az bir günü de kendime ayırmayı ihmal etmiyorum. “Benim zamanım” dediğim bu hobi saatinde ortaya çıkardığım her şey ile de aşk yaşıyorum. Mesela fotoğrafta gördüğünüz bu saksıyı boş bir yoğurt kabından yaptığımı düşündükçe mutlu oluyorum. Bence hem çok şık oldu hem de yapması çok pratikti. Siz de denemek isterseniz işte tarifimiz...

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Boş bir yoğurt kabı
  • Çöp şişler
  • Makas
  • Halat ip veya doğal ip
  • Silikon tabancası
  • Cetvel veya mezura

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok

İlk olarak yoğurt kabımızın üst kısmını keserek çıkartalım. Ardından cetvel ya da mezura ile tabanına eşit aralıklarla çizgiler koyalım. Bu aralık yoğurt kabınızın boyutuna göre değişecektir. En küçük boy için 1 cm, biraz daha büyük boy için 1.5 cm, orta boy bir kase için 2 cm aralık bırakmanız yeterli olacaktır. Çizdiğiniz bu aralıklara silikon tabancasıyla çöp şişlerinizi dik olacak şekilde yapıştırın.

Haberin Devamı

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok

Doğal ip ya da halatımızı yoğurt kabımızı kaplayacak şekilde silikon tabancasıyla yapıştıra yapıştıra kaplayalım. Ardından çöp şişlerimizin fazla kısımlarını keselim. Şimdi sırada en basit örme yöntemini kullanmak var. İpinizi çöp şişlerin bir önüne bir arkasına gelecek şekilde ilerletmeye başlayın. Bu işlemde yapıştırmanıza gerek yok. Sadece örgülerinizin sıkı olmasına özen gösterin yeter.

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok

Çöp şişlerin sonuna geldiğinizde iki sıra üst üste ip yapıştırarak motifimizi tamamlayalım. Ve hazırız. Saksımızın içine istediğimiz çiçeği koyup keyfini sürmeye başlayabiliriz!

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Uykusu Kaçan Kaplumbağa / Ezo Sunal & Sernur Işık / Masalperest Yayınevi

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok

Bana sorarsanız bir çocuğa kendi kendine ve kendi yatağında uyumayı öğretmek anneliğin en zor görevlerinden biri. Hele de Ata gibi uyumayı hiç sevmeyen bir çocuğunuz varsa! Benim haylaz oğlum 1 aylık olduğundan beri kendi yatağında ve kendi başına uyur. Uyur uyumasına ama uykuya dalana kadar söylenir. En popüler cümlelerinden biri de “Ben uykuyu sevmiyorum, bence uyumak zaman kaybı”dır. İkinci sırayı ise kesinlikle “Anne senin yatağında seninle uyuyabilir miyim” alır. Bugüne kadar benim yatağımda ve benimle uyumasına hiçbir zaman izin vermemiş olmama rağmen her akşam inatla şansını deneyen çocuğa Ata Balbal denir! Şimdi diyeceksiniz ki bunca anlattıklarının haftanın kitap önerisiyle ne alakası var? Aslında öyle çok alakası var ki! Sanki sevgili Ezo Sunal gelmiş her akşam Ata ile yaşadığımız bu diyalogları dinlemiş ve bunun üzerine bir kitap yazmış. O kitabın adını da Uykusu Kaçan Kaplumbağa koymuş. Masalperest Yayınları’ndan çıkan ve Sernur Işık’ın resimlediği bu kitap, o kadar çok bizim evin hallerini ve Ata’yı anlatıyor ki elimize geçtiği günden beri her akşam okunacak kitaplarımızın arasında yer alıyor. “Anneciğim dün de bu kitabı okumuştuk istersen bugün başka kitaplar okuyalım” dememe rağmen Ata uyku öncesindeki üç kitabımızdan birinin mutlaka bu olması yönünde ısrarcı. Neden mi? Çünkü uykusu kaçan o kaplumbağa aynen ve birebir benim oğlum! Kurduğu cümlelerden uykusunun bir türlü gelmeyişine kadar her özellikleri ve annesinin ona söyledikleriyle benim Ata’ya dört yıldır söylediklerim hep aynı! Ama Ata’nın bu kitabı tekrar tekrar okumak istemesinin tek sebebi onda kendini bulması değil, Ezo Sunal’ın uykusu kaçan bu kaplumbağaya harika, mutlu ve Ata’nın tam da içine sinen bir son yazmış olması. Uzun lafın kısası Ezo Sunal’ın yazdığı Sernur Işık’ın çizdiği ve Masalperest Yayınları’ndan çıkan bu kitabı şiddetle tavsiye ederim. Hazır eliniz değmişken yine aynı yazar ve aynı çizerden Karnı Acıkan Kedi’yi de mutlaka edinin derim.

Haberin Devamı

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: Dilek Aşıkoğlu Aydemir / @dilek_aydemir_

Geri dönüşümde bir dünya markası olana kadar durmak yok

Bu haftanın etkinlik sayfası önerisini duymayan kalmasın! Bebeği olan her annenin severek takip edeceği bu sayfada Dilek Aşıkoğlu Aydemir, her gün birbirinden eğlenceli ve eğitici bebek oyunları paylaşıyor. Dilek Hanım kendini sayfasında Okul Öncesi Fen Öğrenimi Uzmanı ve Oyun Tasarımcısı olarak tanımlamış ama bence o bir oyun meleği. Paylaştığı her şeyi hayranlıkla izliyor ve keşke oğlum bebekken onunla tanışmış olsaydım diyorum. Hatta bazen hızımı alamıyorum ve önerdiği oyunları Ata için yine de yapıyorum. Çoğunuz çoktan takip ediyorsunuzdur ama yeni anne olduysanız ve gözünüzden kaçtıysa Instagram’da @dilek_aydemir_ hesabını hemen takibe alın ve bildirimlerinizi de açmayı unutmayın! Kesinlikle pişman olmayacaksınız.

https://www.instagram.com/dilek_aydemir_

Sıradaki haber yükleniyor...
holder