Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Bir yandan uzaktan eğitim bir yandan okula adaptasyon süreci derken çocuklar da ebeveynler de içinde bulunduğumuz yeni döneme alışmaya çalışıyor. Ama işin güzel yanı şimdiki çocuklar bir harika! Her ne kadar bazı konularda zorlansalar da bizlerin desteğiyle her şeyin üstesinden gelebiliyorlar. Bu hafta sizlerle onların okula adaptasyon sürecini keyifli hale getirecek eğlenceli etkinlikler yapacağız.

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Eğlenceli ve renkli kırtasiyelik yapımı

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Okula dönüş döneminin en eğlenceli kısmı kesinlikle kırtasiye alışverişi. Eğlenceli kırtasiyelikler çocuklarımızı ders çalışmaya daha çok teşvik edebilir. Bu konuda şimdiki çocuklar çok şanslı! Çünkü kırtasiyeler birbirinden renkli ve eğlenceli ürünlerle dolu. Elbette bütçemiz elverdikçe bu ürünlerden alacağız ama aynı zamanda bu ürünleri örnek alarak kendimiz de evde keyifli kırtasiyelikler yapabiliriz. Bugün sizlerle birkaç kolay ama bir o kadar da renkli ürünler yapalım, ne dersiniz?

Haberin Devamı

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Uygun fiyatlı kalemler
  • Stick yapıştırıcı
  • Renkli yapışkanlar
  • Ponponlar
  • Ataçlar
  • Raptiyeler
  • Silikon tabancası
  • Varsa renkli silikon
  • Mutfaklarda kullandığımız yapışmaz fırın kağıdı
  • Pastel boyalar
  • Şekilli bir fırın kabı
  • Renkli ve/veya simli kağıtlar
  • Düz bir defter
  • Çocuklarımız oyuncak kutularından minik hayvanlar veya figürler
  • Makas

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

İlk önce renkli ve eğlenceli kalemler yapalım mı? Düz bir kalemi renkli yapışkan bantlarla kaplayarak renklendirebilirsiniz. Başka bir kaleminin tepesine renkli ponponlar yapıştırabilirsiniz. Çocuğunuzun artık oynamadığı figürleri veya hayvanları bir kaleminizin tepesine silikonla yapıştırabilirsiniz. İşte ucuz kalemleriniz artık pahalı ve eğlenceli kalemlere dönüştü bile!

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Sıradan bir stick yapıştırıcıyı renkli bantlarla veya simlerle kaplayarak kimsede olmayan, çocuğunuza özel bir tasarıma çevirebilirsiniz.

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Ataçlarınızın tepelerine silikon tabancısıyla renkli ponponlar yapıştırarak yepyeni bir set ataca sahip olabilirsiniz.

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanıEğer varsa renkli silikonla yoksa şeffafa silikonla yapışmaz fırın kağıdının üzerine istediğiniz şekli yapın. Ben kaktüsler ve kalpler yaptım. Kuruduktan sonra üzerlerini boyadım. Ardından yine silikonla arkalarına raptiyeleri yapıştırdım. İşte mantar panonuz için harika raptiyeleriniz hazır!

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Pastel boyalarınızın etrafındaki kağıtları çıkarın. Teflon veya silikon bir fırın kabının içine küçük parçalar halinde kırarak yerleştirin. Fırında 10-15 dakika pişirin. Ben kalpli bir kalıp kullandım ve kalpli rengarenk bir boya kalemi elde etmiş oldum.

Haberin Devamı

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Sırada düz bir defteri eğlenceli bir hale getirmek var. Ben yapışkanlı ve simli eva kağıtlardan yuvarlaklar keserek yapıştırdım. Ama siz isterseniz farklı şekillerle bambaşka bir tasarım oluşturabiirsiniz.

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

İşte yeni ve renkli kırtasiyelik setimiz hazır! Bu etkinliği çocuğunuzla yapıp onunla eğlenceli bir zaman geçirebilirsiniz veya o uyurken yapıp uyandığından ona sürpriz yapabilirsiniz.

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Ton balığı konservesinden saksı yapımı

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Evdeki malzemeleri kullanarak yeni aksesuarlar yaratmaya bayılıyorum. Kendime ayırdığım hobi saati bana tatil gibi geliyor. Eve gelen misafirlerin bu aksesuarları görüp şaşırması ise beni çok mutlu ediyor. Bu hafta ton balığının konserve kutusunu kullanarak bir saksı yapıyoruz.

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Boş bir ton balığı konservesi
  • Ahşap mandallar
  • Boyamak isterseniz boya ve fırça

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Konservenizi güzelce yıkayıp kurutun. Sonra mandalları tek tek yerleştirmeye başlayın. Ben doğal renklerini de çok beğendim ama boyamak isterseniz boyayabilirsiniz de. Ben bir adet doğal renk bir adet de kahverengi yaptım. Kahverengi olan ufak bir varil görünümü yaratıyor.

Haberin Devamı

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Hepsi bu hazırsınız. Ufak bitkileriniz için çok şirin bir saksınız oldu. Keyifli günlerde kullanın!

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Postacı Farenin Bir Günü/ Marianne Dubuc / Redhouse Kidz

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Bildiğiniz gibi çocuk kitaplarının en büyük özelliği az yazılı ve bol resimli olmaları. Bu kitaplardaki resimler en az hikaye kadar değerli. O yüzden oğlumla her kitabı elimize aldığımızda önce onu kimin yazdığına sonra da kimin çizdiğine bakarız. Eğer dalgınlığıma gelir de çizerin ismini okumazsam oğlum hemen beni durdurur ve kimin çizdiğini sorar. Her çocuk kitabında çizer önemlidir. Özellikle de bu hafta size bahsedeceğim kitaptaki çizer! Marianne Dubuc hem yazar hem de ödüllü bir çizer. Redhouse Kidz’den çıkan Postacı Fare’nin Bir Günü ve Postacı Fare Tatilde kitapları ona ait. Bu kitapların en büyük özelliği rengarenk çizimlerin inanılmaz keyifli ayrıntılarla bezenmiş olması. Bu kitapları her okuyuşumuzda oğlumla içinde yeni bir ayrıntı keşfediyor ve bazen o ayrıntılar üzerine dakikalarca konuşuyoruz. Çocuklara kitap okurken o kitabın içinden sorular sormak, “Sence neden öyle olmuş, kahramanız buradan sonra nereye gitmiş, bu sayfada nasıl hissetmiş” gibi suallerle hikayeyi genişletmek çok mühim. Bu onların her kitapta biraz daha fazla maceraya atılmalarını ve çok daha fazla kelime kullanmalarını sağlıyor. Çocukların kelime haznesini geliştirmenin en güzel yolu okuduğunuz kitaplarla ilgili onlarla konuşmak. O kitaptan ne anladığını, en çok hangi kısmı sevdiğini öğrenmek onların soyut kavrama yeteneklerini de geliştirecektir. İşte bu yüzden Redhouse Kidz’den Postacı Fare’nin Bir Günü ve Postacı Fare Tatilde kitaplarını hepinize tavsiye ederim.

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: @elifmasalduman / Elif Duman

Okula dönüşü eğlenceli hale getirme zamanı

Bu hafta size hem bir anne, hem bir öğretmen, hem bir yazar hem de bir etkinlik sayfasını bir arada önereceğim. İngilizce Öğretmeni Sevgili Elif Duman’ı instagramda takip etmiyorsanız hemen takibe almanızı öneririm. Kendisi Dikkat! Bu Kitapta Bolca Oyun ve Kahkaha Var kitabının yazarı. Kendi ebeveynlik serüveninden harika etkinlikleri profesyonel bilgileriyle birleştirerek anlatan ve biz ebeveynlere harika öneriler sunan biri o. Her yaştan çocuk için oyun önerileri, bir pipetten bile eğlenceli oyuncak yapımları, annelerin merak ettikleri sorulara cevaplarıyla dolu dolu bir sayfası var. Gülüşündeki pozitiflikle her gönderisinden harika enerjiler ve faydalı bilgiler alacaksınız.

https://www.instagram.com/elifmasalduman

Sıradaki haber yükleniyor...
holder