Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Önce etkinlik sonra yarış
HABERİ PAYLAŞ

Önce etkinlik sonra yarış

Bu hafta çocuklarımızla hem eğlenceli bir kes yapıştır etkinliği yapacağız hem de etkinliğimiz bittikten sonra ortaya çıkan oyunla hep birlikte oynayacağız. Böylece sadece bir gün değil defalarca oynayabileceğimiz keyifli bir oyun tasarlamış olacağız. Benim gözlemime göre çocuklar yapımında emekleri geçen oyunları daha severek oynuyor. Üstelik yaptıkları oyunu başkalarına gösterirken de gurur duyuyorlar. Ben en çok kendi oyun ve oyuncaklarımızı yapmanın bu kazanımını seviyorum!

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Haberin Devamı

Tavşanı Besleme Oyunu

Önce etkinlik sonra yarış

Bu hafta çocuklarımızla hem yapması hem oynaması çok eğlenceli bir aktivite yapacağız. Karnı acıkmış bir tavşana pipetle üfleyerek havuçlar yedireceğiz ve en çok havucu tavşanın ağzına yollayan kazanacak. Umarım hepiniz beğenerek oynarsınız!

Önce etkinlik sonra yarış

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Karton bir kutu (ayakkabı kutusu da olabilir)

• Beyaz, pembe, siyah , yeşil ve açık pembe kağıt

• Turuncu ve yeşil ponponlar

• İnce dondurma çubukları

• İki adet oynar göz (yoksa kalemle de çizebiliriz)

• Makas

• Silikon tabancası ve stick yapıştırıcı

Önce etkinlik sonra yarış

İlk olarak dondurma çubuklarından çit yapacağız. Ben beyaza boyadım ama siz doğal renginde de bırakabilirsiniz. Uçlarından kesip çit olacak şekilde birbirine yapıştıralım. Sonra kartondan minik havuç şekilleri keselim. Üzeri için ponponları makasla kesip şekil verelim ve yapıştıralım.

Önce etkinlik sonra yarış

Kağıtlarımızdan şekildeki gibi parçalar kesip tavşanımızın kafasını yapalım. Arkasına karton yapıştırıp güçlendirelim. Karton kutumuzun bir ucunu keselim ve içine çim görüntüsü vermek için yeşil bir kağıt veya keçe yapıştıralım. Ortasına beyaz bir kağıt yapıştırıp kenarlarına yaptığımız çitleri ekleyelim.

Önce etkinlik sonra yarış

Tavşanımızın ağzını keselim ve çitlerin önüne yapıştıralım. Havuçları koyup pipetle üfleyerek tavşanın ağzına sokmaya çalışalım. En çok havuç yediren kazansın!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Yıldız Şeklinde Gece Lambası Yapımı

Önce etkinlik sonra yarış

Anne Etkinlikleri köşemizde bu hafta yapması hem keyifli hem de pratik bir gece lambası yapacağız. Instagram’da @renga_renkfikirler sayfasında gördüğüm bu lambayı çok beğendim. Umarım siz de beğenirsiniz.

Haberin Devamı

Önce etkinlik sonra yarış

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Beyaz kağıt

• Kağıt pipetler

• Jüt/çuval kumaşı

• Led ışık

• Makas

• Silikon tabancası

Önce etkinlik sonra yarış

İlk olarak beyaz kağıdımıza bir yıldız çizelim. Üzerine pipetleri koyup birbirlerine yapıştıralım. Aynı boyutta iki tane pipetten yıldız elde edelim. Yıldızımızı jüt kumaşın üstüne koyup yapıştıralım.

Önce etkinlik sonra yarış

Yıldızın etrafında içine kıvıracak kadar boşluk kalacak şekilde kumaşı keselim. Artan kısımları içine yapıştıralım. Bu işlemi diğer yıldızımız için de yapalım. Ortasından kestiğimiz pipetleri dik şekilde yıldızın köşelerine yapıştıralım. İçine ışığımızı koyup üstüne diğer yıldızı pipetlere denk gelecek şekilde yapıştıralım.

Önce etkinlik sonra yarış

Son olarak boş kalan kenarlara da jüt kumaşımızdan kesip yapıştırdık mı hazırız! Umarım keyifle yapar ve beğenirsiniz.

Önce etkinlik sonra yarış

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Bebek Aşağı, Bebek Yukarı! / Jonathan Shipton & Francesca Chessa / Kelime Yayınları

Bu hafta sizlere önermek istediğim kitap “Kardeşlik” ile ilgili. Eğer birden fazla çocuğunuz varsa veya ikinci çocuğu yapmayı düşünüyorsanız baş ucunuzdan ayırmak istemeyeceğiniz tarzda bir kitap üstelik. Kelime Yayınları’ndan çıkan Bebek Aşağı, Bebek Yukarı! adlı bu kitapta kardeşi olacağını öğrenen Emily’nin duygularını göreceksiniz. Biz ebeveynler bazen çocukların ile getirdiği ve getirmediği duygularını anlamakta eksik kalabiliyoruz. Kardeş fikrini en çok seven çocuğun bile kardeşi olduktan sonra bazı endişeler duyabileceğini göremeyebiliyoruz. “Hayır o kardeşini çok seviyor, kardeşi olsun çok istedi” diye düşünürken aslında ilk çocuğumuz bizim hayal bile edemeyeceğimiz şeyler hissediyor olabiliyor. İşte bu kitap o gibi duygulardan bazılarını anlamamızı sağlıyor. Üstelik sadece bizim değil çocuklarımızın da! Yeni kardeşi olmuş ya da olacak bir çocuğunuz varsa bu kitabı birlikte hem eğlenerek hem de üzerine konuşup birbirinizi rahatlatarak defalarca okuyabilirsiniz. Oğlum tek çocuk olmasına ve yakınlarda bir kardeşi olmayacak olmasına rağmen çok sevdi bu kitabı. Çünkü Emily’nin kaygıları ve merakı tek çocuk olmasına rağmen benim oğlumun da kafasındaki soru işaretleriyle örtüşüyordu. Bana sıkça başka bir kardeşim olursa beni daha çok sever misin diye soruyordu. Yani sadece kardeşler için değil tek çocuklar için de oldukça keyifli bir kitap! Tüm ebeveynlere tavsiyemdir.

Haberin Devamı

Önce etkinlik sonra yarış

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@blogcuanne/ Elif Doğan

Bu hafta size önereceğim sayfanın yeri bende çok özel. Sadece bir kez yüz yüze gelip iki dakikadan az konuşmuş olsak da keşke çok daha yakından tanısaydım dediğim bir isim o. Namı değer Blogcu Anne, yani Elif Doğan. Annelik Her Zaman Toz Pembe Değil kitabının yazarı. Bloğu, kitabı, sosyal medya hesapları, hayata geçirdiği projeleri, kişiliği ve duruşu ile beni kimsenin etkilemediği kadar etkileyen bir isim. “Keşke biraz daha onun gibi olabilsem” dediğim biri. Üç erkek çocuk annesi. Özgür ve cesur bir ruh. Eğitimli ve bilinçli bir kadın. Aynı dönemlerde okumamış olsak da aynı okuldan, Tarsus Amerikan Lisesi’nden mezun olduğumuz için daha da kuvvetli bir bağ hissettiğim biri. Ben bu sosyal medya dünyasında onun kadar dürüst, onun kadar içten ve cesur başka kimseyi tanımadım. Her şeyi olduğu gibi paylaşan. Kim ne düşünür, ne kadar beğeni alır, kim saldırır diye hesaplamadan paylaşımlar yapan biri. Anneliğini de, kadınlığını da insanlığını da başkaları için değil doğru bildiği şekilde yaşayan ve anlatan inanılmaz kuvvetli bir kalem. Çok hayran olduğum bu kadını eminim pek çoğunuz zaten takip ediyorsunuzdur ama eğer aranızda henüz onu keşfetmeyenler varsa, hemen sayfasına bakmasını öneririm.

https://www.instagram.com/blogcuanne

Sıradaki haber yükleniyor...
holder