Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Sevgililer Günü temalı etkinlikler
HABERİ PAYLAŞ

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

14 Şubat’a sayılı günler kaldı. Sevgililer Günü’nün en sevdiğim yanı rengarenk kalplerle donatılmış vitrinler olmuştur hep. Baktıkça insanın içi kıpır kıpır olur. Sevgiyi, aşkı hatırlamak için elbette böyle bir güne kimsenin ihtiyacı yok. Ama varlığı ortamı şenlendiriyorsa neden olmasın? Bu hafta Sevgililer Günü’nü çocuklarımıza anlatmak için harika bir fırsat. Belki vitrinlerdeki süsleri göremeyeceğiz ama o süsleri evimize taşıyarak sevginin önemi, sevmenin ve sevilmenin güzelliği hakkında bolca sohbet edebiliriz.

Haberin Devamı

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Üç boyutlu Sevgililer Günü kartı

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

Okullar kapanmadan önce oğlum anaokulunda Sevgililer Günü temalı aktiviteler yapar ve eve getirip gururla bize hediye ederdi. Sürpriz yapmanın verdiği zevkle nasıl tepki vereceğiz diye gözlerimizin içine bakardı. Okullar belki kapalı ama sürpriz yapmalarına yardım etmek hala elimizde. Bugün çocuklarımızla beraber keyifli bir kart hazırlamaya ne dersiniz?

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Renkli kağıtlar
  • Bir adet boyama kalemi
  • Cetvel
  • Yapıştırmak için sıvı ya da stick yapıştırıcı
  • Makas

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

İlk olarak A4 kağıdımızı ortadan ikiye katlayalım. Altından 3 cm boşluk bırakarak 6cm’lik bir çizgi çizelim. Sonra onun da üstünde bir 6 cm bırakarak bir 6 cm’lik çizgi daha çizelim. Makasla çizgi çizdiğimiz yerleri keselim. Sayfayı açalım ve kestiğimiz kısmı içeri doğru itelim. Farklı bir renk kağıdı biraz küçülterek sayfanın dışa yapıştıralım.

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

2 adet 6 cm dikdörtgen keselim. Bunların uçlarından küçük parçalar kesip şekildeki hale getirelim. Ve bu parçaları içer kıvırdığımız kutu görünümü olan parçamıza yapıştıralım. Sırada rengarenk kalpler kesmek var. Dışı için bir tane büyük içi için 8 adet küçük kalp keselim.

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

Büyük kalbi kartımızın ilk sayfasına yapıştıralım. Küçük kalpleri ise ilkini kutuya kalanını uç uca yukarı gelecek şekilde yapıştıralım. Kalemimizle iç sayfalar ister küçük kalpler çizelim isterseniz de bir not yazalım. Ve hazırız! Kartımızı açtığımızda küçük kalpler kutudan çıkıyormuş gibi görünecek!

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Sevgililer Günü temalı kapı/duvar süsü

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

Bu hafta anne etkinliği olarak Sevgililer Günü ruhunu evimize, kapımıza veya duvarımıza taşıyacağız. Yapması çok basit ve keyifli bir süs yapacağız.

  • İhtiyacınız olan malzemeler:
  • Yuvarlak bir strafor
  • Kırmızı ve pembe eva kağıt veya keçe
  • Yün (Ben griyi seçtim)
  • Makas

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

İlk olarak straforumuzun etrafını yünümüzle kaplayalım. Ardından eva veya keçeden kalpler keselim. Bu kalpler ters düz olacak şekilde straforumuzun etrafına yerleştirelim.

Haberin Devamı

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

Ardından yünümüzle kalpleri sabitleyeceğiz. X harfi olacak şekilde kalplerin üzerinden geçeceğiz. Ve işte hazırız. Umarım beğenmişsinizdir!

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Çok Hayal Kuran Çocuk / Şermin Yaşar / Elma Yayın Evi

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

Kendimi bildim bileli hayal kurarım. Her yatağa yattığımda gözlerimi kapatır ve hayal etmeye başlarım. Bu hayatta başardığım her şeyin temelinde o hayaller vardır. Önce hayalini kurarım sonra gerçekleştirmek için elimden gelen her şeyi yaparım. Hayal kurmayı oğluma da öğrettim. Birlikte gözlerimizi kapatıp dakikalarca hayal dünyasında dolaşmayı hep çok sevdik. Sizler de çocuklarınızla beraber hiç hayal kurdunuz mu bilmiyorum ama eğer kurmadıysanız bir an önce başlamanızı öneririm. Çünkü hayal gücü gelişen çocuklar hayatta hep daha başarılı oluyor. Belki de Şermin Yaşar’ın yazdığı ve Elma Yayınları’ndan çıkan Çok Hayal Kuran Çocuk adlı kitabı bu yüzden çok seviyorum. Hem bana hem oğluma hayal kurmanın keyfini tekrar tekrar yaşatıyor bu kitap. Kitabın ana kahramanıyla beraber çeşit çeşit maceraya atılıyoruz. Kah bulutların üzerinde buluyoruz kendimizi kah bir çölün ortasında. Hayal Perisi’nin seçtiği şanslılar oluyoruz her seferinde. Hem eğleniyoruz hem düşünüyoruz. Kitapta da dediği gibi “Hayal kurabiliyorsan asla yalnız değilsindir”e inanıyoruz. Eğer kütüphanenizde yoksa bu kitabı mutlaka almanızı ve başucunuza koymanızı öneririm! Çünkü hayal etmek çok güzel!

Haberin Devamı

Haftanın anne/çocuk/etkinlik sayfası önerisi: @yaraticidramaannesi/ Nuray Ulualan

Sevgililer Günü temalı etkinlikler

Bu hafta size tavsiye etmek istediğim sayfanın sahibi hem bir çocuk gelişimci hem de bir yaratıcı drama öğretmeni. Nuray Ulualan’a ait olan Yaratıcı Drama Annesi adlı sayfaya bayılıyorum. Çünkü hem deneyimli bir eğitimci hem de dünya tatlısı bir anneden harika öneriler buluyorum bu sayfada. Biz annelere hem düşünmemizi hem hayal kurmamızı sağlayan sorular soruyor. Bu sorular bize çocuklarımızla da sohbet edecek yeni konular bulmamıza yardım ediyor. Üstelik çocukların evde vakit geçirdiği bu dönemde ücretsiz olarak haftalık ders programları da paylaşıyor. Onu ve kızı Miray’ı yıllar önce kendi yaptığım etkinliklerle tanımıştım. Pozitif enerjisi ve insanı ısıtan gülümsemesi ile çok sevmiştim. Sayfasını takip ettikçe daha da sevdim. Hem ebeveynler hem de öğretmenler için takip etmesi çok keyifli bir sayfa. Bakmanızı şiddetle öneririm.

https://www.instagram.com/yaraticidramaannesi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder