Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Sonu oyuna dönüşen etkinlikler
HABERİ PAYLAŞ

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

Evde çocuklarımızla etkinlik yapmanın bir çok faydası var. Hem birlikte kaliteli zaman geçirmiş olmak hem de yaptığımız etkinlikler sayesinde çocuklarımızın el becerilerini ve motor fonksiyonlarını geliştirmek bu faydaların başında. Ama bence en az bunlar kadar değerli bir faydası da yaptığımız etkinliklerin sonra oyun ve oyuncağa dönmesi. Böylece masraf yapmadan çocuğumuzun ufkunu açacak yeni bir ürünün evimize girmiş olması. Bu hafta yapacağımız etkinlikle bolca oynayabilir, üzerine uzun uzun konuşabilirsiniz. Umarım çok beğenir ve denersiniz!

Haberin Devamı

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Ağız, dişler ve diş fırçası yapımı

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

Bugünkü etkinlik hem çok eğlenceli hem de çok faydalı olacak. Karton, plastik şişe ve pipetlerden önce bir ağız ve dişler sonra da bir diş fırçası yapacağız. Etkinlikten sonra da diş fırçalama alışkanlığımızı pekiştirmek için bol bol oynayacağız! Umarım beğenir ve sizler de yaparsınız.

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Büyük bir parça karton
  • Boş plastik şişler (Alt kısımlarını keseceğiz)
  • Beyaz boya ve fırça
  • Bolca pipet
  • Pembe ve kırmızı kağıt
  • Yapıştırmak için silikon tabancası veya sıvı yapıştırıcı
  • Makas

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

İlk olarak kartonumuzdan damak ve ağız olacak şekilde parçalar keseceğiz. Ağız kısmı için katladığınızda üste üste gelecek bir taban keselim. Etrafı yuvarlak olsun. Sonra içine o parçadan iki parmak daha küçük aynı şekilde damaklar keselim ve ince bir karton yapıştırarak yükseltelim.

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

Ardından damak kısımlarını pembe kağıt ile kaplayalım yoksa pembe boya ile de boyayabilirsiniz. Kaplama ya da boyama işlemi bitince ağız için kestiğimiz kartona yapıştıralım. Kartondan büyük bir diş fırçası olacak şekilde bir parça kesip üzerine pipetleri yapıştıralım. Böylece pipetler fırça gibi görünecek.

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

Sırada plastik şişe altlarını beyaza boyayıp onları diş haline getirmek var. İsterseniz içlerini boyayın isterseniz dışlarını.

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

Dişler damaklara yapıştırın ve kırmızı bir kartonla alt kısmın ortasına dil yapın. Kırmızı kartonunuza yoksa kırmızı boya ile boyayabilirsiniz. Ve işte hazırız. Kocaman ağızımız, dişlerimiz ve diş fırçamız hazı. Bolca fırçalayıp eğlenebiliriz!

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Kartondan kelebekli tepsi yapımı

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

Bu hafta anne etkinliği olarak bir tepsi yapacağız. Ben çekim yaptığım odamda pufun üstüne koydum. Çok da sevdim umarım siz de seversiniz.

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Karton parçası
  • Kırmızı ve altın rengi simli eva kağıt (Ben u renkleri seçtim ama siz elinizde hangi renk varsa onu kullanabilirsiniz)
  • Jüt ip veya halat
  • İstediğiniz renk boya ve fırça
  • Makas
  • Silikon tabancası

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

İlk olarak kartonumuzdan tepsimizin tabanı olacak şekilde bir dikdörtgen kesip boyayalım. Ardından üzerine kullanmak istediğimiz renk eva kağıtları yapıştıralım. Halat veya jüt iple etrafını çevirip kulplar yapalım.

Haberin Devamı

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

Kartondan küçük kelebekler keselim ve istediğimiz renge boyayalım. Ben boya olarak seçtiğim renkle halatları da boyadım ama siz isterseniz halatları doğal rengiyle de kullanabilirsiniz.

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

Son olarak kartondan kesip boyadığımız kelebekleri tepsimize yapıştıralım. İşte hazırız! Umarım beğenirsiniz.

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Cesur Yürek Hermit – Evim Olmadan Asla / Asiye Yıldırım & Hüseyin Sönmezay / Timaş Çocuk

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

Bazen çocuk kitaplarını ben mi daha çok seviyorum yoksa oğlum mu, emin olamıyorum. Temiz içerikli, rengarenk ve sürükleyici hikayelerle dolu kitapları oğluma okurken ben de çok şey öğreniyor, çok fazla şey üzerine düşünüyorum. Timaş Çocuk’tan çıkan Cesur Yürek Hermit – Evim Olmadan Asla adlı kitabı okurken hem ben hem oğlum daha önce hiç üzerine konuşmadığımız bir konuyu konuştuk. Sahillerdeki çöplerden, denizde ve kumsalda yaşayan canlılardan ve o canlıların bu çöpler yüzünden yaşadığı zorluklardan bahsettik. Çünkü Asiye Yıldırım’ın yazdığı ve Hüseyin Sönmezay’ın resimlediği bu kitapta büyüdüğü için kendine yeni bir kabuk arayan ve bulamayan yengeç Hermit’in hikayesi vardı. Sıcaktan, soğuktan ve doğa şartlarından korunmak için kendine yeni bir kabuk arayan ama karşısına kabuk yerine bolca çöp çıkan bu sevimli yengeç arkadaşlarıyla bir olup sesini bize ve tüm insanlara duyurmak için harika bir maceraya atılıyor. Çocuklarda çevre bilincini geliştirmek için muhteşem bir kitap. Önce okurken çok keyifli dakikalar yaşayacaksınız. Sürükleyici hikayesi ve eşsiz çizimleriyle büyüleneceksiniz. Ardından da üzerine dakikalarca sohbet edebileceksiniz. Biz önce sahillerde gördüğümüz çöplerden, sonra neden çöpleri sadece çöp kutusuna atmamız gerektiğinden sonra da topladığımız deniz kabuklarından bahsettik. Etkinlikler için topladığımı minik minik kabuklar geldi aklına hemen. “Anne belki de bir yengecin evi olacaktı onlar” dedi heyecanla. Çıkardık kabuklarımıza baktık. Bunlar çok küçük hem de yarım, bunlar zaten onlara ev olmazmış dedik rahatladık. Kısacası bir kitapla birden fazla mesaj üzerine uzun uzun sohbet ettik. Daha ne isterim ki? Size de bu sebeplerden Cesur Yürek Hermit’i canı gönülden tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: @rengarenkgelisim/ Rengarenk Gelişim

Sonu oyuna dönüşen etkinlikler

Bu hafta önereceğim sayfa hem tüm ebeveynler için hem de çocuk gelişimine ilgi duyan öğretmenlere, öğretmen adaylarına ve öğrencilere öneriler ve bilgiler sunan şahane bir sayfa. Adı gibi rengarenk ve harika önerilerle dolu. Bu sayfada her rengin bir anlamı var. Mesela açık mavi; 0-12 yaş arası çocuk kitapları, koyu mavi; Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili yetişkin kitapları, sarı; Çocuk şarkıları ve ulaşılabilecekleri adresler gibi. Ayrıca kahverengi; Çocuk gelişimi ile ilgili film önerileri... Eflatun; Çocuk gelişimi ve eğitime yönelik bilgi ve öneriler... Mor; çocuklarla bir çok alanda kullanabilecek kutu oyunları, oyun kartları, eğitim setleri ve daha bir çok aktivite materyalleri ile ilgili. Sayfanın kurucusu bir çocuk gelişimci. En iyi ve özenle seçilmiş önerileri en eğlenceli şekilde bir araya getirmiş. Sayfaya girip saatlerce kendinizi kaybedebilirsiniz. Pek çok şey öğrenebilir çocuğunuzun veya öğrencilerinizin gelişimi için harika öneriler elde edebilirsiniz.

https://www.instagram.com/rengarenkgelisim

Sıradaki haber yükleniyor...
holder